dimarts, 31 de juliol de 2012

MELÓ




Quantes vegades heu comprat un meló que havia de sortir boníssim i sembla un cogombre? Dons la solució per no llançar-lo, es molt senzilla.

INGREDIENTS

meló
llimona
sucre 
fulles de menta

PREPARACIÓ

Tallar el meló a troçets, afegir-hi el suc de una llimona gran o dos de petites si es un meló sense i unes 5 o 6 cullerades de sucre. Remenar, afegir les fulles de menta i deixar a la nevera unes hores.
Ja veureu quin canvi!!





dissabte, 28 de juliol de 2012

STEAK TARTARE






INGREDIENTS

400 g de filet o crosto
4 rovells d'ou
salsa perrins
salsa soja
whisky
pebre
mostassa
oli d'oliva
sal
ceba
taperes
cogombres en vinagre
mantega 
pa

PREPARACIÓ

El secret d'un bon steak tartare es que la carn sigui bona i tallada a gabinet. El filet de bou es la mes gustosa, però si no voleu gastar tant ho podeu provar amb crostó, queda força be.
Un recomanació mes, el ous han de ser mot frescos, dons els menjareu crus.
Tallar la carn amb un gabinet ben afilat, ha de quedar com si fos carn picada, poseu-la en un bol.
Ara es tracta d'amanir-la, i les quantitats son una mica al vostre gust. Posar la sal, pebre,un bon raig d'oli d'oliva, un parell de cullerades de salsa perrins, un parell de cullerades de soja, un rajet petit de whisky, una bona cullerada de mostassa i els rovells d'ou, barrejar-ho be.
Feu racions d'uns 100 g i acompanyeu-la de la ceba tallada petita, les taperes, el cogombre tallat petit i unes llesque de pa amb mantega.
Queda bonic servit amb al rovell d'ou a sobre.






divendres, 27 de juliol de 2012

NUGGETS DE POLLASTRE





INGREDIENTS


2 pits de pollastre
1 all
100 g  de molla de pa
100 g de llet
100 g de formatge philadelphia
farina 
pa ratllat o corn fleks
ou
sal 
pebre
oli

PREPARACIÓ

Aquesta recepta es de la thermomix, però la podeu fer amb qualsevol picadora que tingueu.
Primer picar l'all, afegir-hi els pits de pollastre i triturar.
Remullar la molla de pa amb la llet tèbia i afegir-ho al pollastre, barrejar i afegir el formatge, sal i una mica de pebre i torna a barrejar, ha de quedar una pasta espesa.
Amb l'ajuda de dos culleres fer els nuggets, passar-los per farina, ou i pa ratllat o corn flakes triturats. Fregir amb oli.



divendres, 20 de juliol de 2012

GELAT DE IOGURT


INGREDIENTS

4 iogurts grecs
250 ml de nata
160 g de llet condensada
el suc d'una llimona petita

maduixes
virutes de xocolata

PREPARACIÓ

Muntar la nata i reservar.
Barrejar la llet amb els iogurts i el suc de llimona.
Afegir la nata als iogurts i remenar be ( tastar per si cal rectificar de dols).
Es pot afegir a la base, maduixes, xocolata o el que mes os agradi
Repartir en motlles i deixar al congelador unes 6 hores.



dijous, 19 de juliol de 2012

TATIN DE CARXOFES



Aquesta es una recepte que em va ensenyar la Sílvia del restaurant l'Orquestra d'Argentona. Un restaurant magnific, os recomano que hi aneu si es que encara no el coneixeu.



INGREDIENTS

30 carxofes
1 planxa de pasta de full gran
1 kg de cebes de Figueres
150 gr de parmesà ratllat
1 sobre de pernil d'ànec
100 g de tomàquet italià en oli
oli de gira-sol
sal i pebre

PREPARACIÓ

Tallar la ceba ben fineta i confitar-la amb oli d'oliva a foc lent en una paella. Coure fins que tingui un color daurat i colar per retirar-ne tot l'oli .
Netejar les carxofes, treure totes les fulles dures, deixar-les senceres i salpebrar-les. Posar-les cober-tes amb oli en un cassó. Coure-les a foc mitg.
Preparar una escorredora amb paper de cuina, posar-hi les carxofes perquè perdin l'excés d'oli.
Estirar la pasta de full, fer tres plecs coberts de formatge parmesà. Estirar la massa fins a 2mm.
Tallar el tomàquet italià.
Cobrir la safata de forn amb paper de forn.
Treure les primeres fulles mes cruixents a les carxofes i tallar-les per la mitat, distribuir-les sobre la safata,  cobrir-les amb la ceba i el tomàquet i tapar-les amb la pasta de full. Fer una xemeneia central i coure-les al forn fins que la pasta de full estigui cuita.
Desmotllar i posar per sobre el pernil d'ànec.

dilluns, 9 de juliol de 2012

ENSAÏMADA


INGREDIENTS

Massa mare

10 gr llevat
30 gr d'aigua tèbia
35 gr de farina de força

Massa

190 gr de farina de força
1 ou
30 gr d'aigua tèbia
60 gr de sucre
120 gr de saïm
oli per untar les mans i la superfície de treball

PREPARACIÓ

Primer s'ha de fer la massa mare, fondre el llevat amb l'aigua tèbia, afegir la farina i mesclar be. Tapar amb film transparent i un drap i deixar llevar uns 15 o 20 minuts.
Afegir a la massa mare el sucre, l'ou i l'aigua tèbia, barrejar be i afegir la farina poc a poc. Treballar la pasta durant 10 o 15 minuts, després tapar-la i deixar-la llevar fins que dobli el volum inicial.
Ara be el mes difícil, untar amb oli la superfície de treball, agafar la pasta i apretar-la amb els punys contra el marbre per treure'n l'aire. Es pod tallar la pasta en porcions per fer 4 ensaïmades o be fer una sola de gran. Amb l'ajud d'un curró, estirar la massa, ha de quedar una capa finísima, una mica transparent i tot, no fa res si es trenca una mica. Untar la capa de pasta amb el saïm.
Emrrotllar la pasta longitudinalment perquè quedi un cilindre, i deixar-la reposar durant 30 minuts, tapada.
Passat aquest temps estirar als extrems a base de copets suaus damunt la superfície de treball, per fer-lo més llarg.
Umtar una llauna amb oli i col.locar el o els cilindres de pasta formant un espiral i deixar espai suficient entre volta i volta de pasta perquè augmentarà molt al llevar i les voltes s'ajuntaran.
Deixar reposar l'ensaïmada dins el forn apagat amb un recipient amb aigua, unes 10 hores.
























Treure la llauna del forn i encendre'l a 240º, pulveritzar amb aigua l'ensaïmada i les parets del forn. Eenfornar a la part baixa del forn. Al cap de 4 minuts canviar la llauna de posició i col·locar-la a la part del mitg, baixar la temperatura a 160º. Acabar de coure l'ensaïmada a aquesta temperatura entre 10 i 15 minuts. Ha de quedar torradeta per sobre i una mica de crosta per baix.

Aquesta recepte es del blog BOJOS PER LA CUINA de totes les receptes que he vist es la millor.
La meva infància esta molt lligada a l'illa de Mallorca, especialment al Port d'Andraitx, a Can Nadal feien les millors ensaïmades. La meva tia les portava recent fetes per esmorzar, i a la tarda les menjàvem amb gelat d'ametlles. Es un magnific record d'aquella època, perquè quan et fas gran i alguns dels que formaven part d'aquells records ja no i son t'adones de que la vida es tan sols això, un recull de bons moments.
Però aquest post el vull dedicar al avi Jordi que ens ha deixat aquesta setmana i que a Menorca ere l'encarregat de portar les ensaïmades per esmorzar.






diumenge, 8 de juliol de 2012

FLORS DE CARABASSÓ


INGREDIENTS

Flors de carabassó
formatge philadelphia
farina
aigua de vichy
sal
oli

PREPARACIÓ

Rentar i eixugar les flors de carabassó.
Posar el formatge dins d'una màniga pastissera, amb una boquilla estreta, i amb comte farcir les flors.
Amb la farina , el vichy i la sal fer una pasteta, sucar-hi les flors i fregir-les amb força oli i ben calent.
Son delicioses.








dimecres, 4 de juliol de 2012

TARTIFLETTE


Aquesta es una recepte típica de la regió francesa de Saboya. Jo la he fet copiant una recepte de la Fiona Beckett. La veritat es que es un plat molt potent, potser mes indicat per l' hivernperò com que a mi m'agrada molt el formatge, sempre amb va be de menjar-ne.


INGREDIENTS

700 gr de patates
200 gr de beicon
2 cebes grans
2 alls
una branca de romaní
275 gr de formatge Reblochon
150 gr de nata
pebre i sal

PREPARACIÓ

Tallar el beicon a trocets i passar-lo per la paella amb unes gotes d'oli. Retirar i reservar.
En el mateix oli del beicon fregir-hi, la ceba laminada, si cal afegir una mica mes d'oli, fins que estiguin ben tobes i comencin a daurar-se. Afegir l'all laminat 5 minuts abans d'acabar la cocció.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes de 1/2 cm de gruix, bullir-les amb aigua, sal i romaní durant uns 5 minuts, retirar el romaní, escórrer l'aigua i reservar les patates.
Preescalfar el forn a 190º.
Tallar el formatge a rodaxes fines, es pot treure la pell o deixar-la.
Posar la mitat de les patates a la safata de forn, a sobre la mitat de la ceba i part del beicon, una mica de pebre i repetir un altre cop, les patates, la ceba i el beicon. Tirar per sobre la nata.
Repartir el formatge per sobre i posar al forn 20 o 25 minuts fins que el formatge estigui daurat.
Es pot servir amb una amanida i un vi blanc ben fresquet.