divendres, 23 de novembre de 2012

PIT DE GALL D'INDI AMB AMETLLES




INGREDIENTS


1 pit de gall d'indi
porro
1 ceba
1/2 ampolla de vi blanc
farigola
80 g d'ametlles crues
oli d'oliva

PREPARACIÓ

Deixar el pit de gall d'indi a macerar amb el vi blanc i la farigola, durant 48 hores a la nevera.
Passades les 48h, en una olla a pressió amb oli sellar la carn, retirar i afegir la ceba i el porro tallats, enrrossir i posar-hi el pit i les ametlles, cobrir amb el vi de la maceració, tancar l'olla i deixar coure uns 8 o 9 minuts.
Obrir l'olla, treure el pit i triturar la salsa.
Tallar la carn i servir-la amb arrós blanc i uns encenall de porro fregit i cruixents.



diumenge, 11 de novembre de 2012

ROQUES DE XOCOLATA





200 g de xocolata de cobertura
50 g de mantega
100 g d'ametlles filetejades
50 g de nabius vermells deshidratats

PREPARACIÓ

Fondre la xocolata i la mantega al bany maria, retirar de foc i afegir-hi les ametlles i els nabius. 
Amb l'ajuda de dos culleres fer les roques a sobre d'un paper de forn o una lamina de silicona, deixar refredar i.....un pecat!!!!







dissabte, 10 de novembre de 2012

PASTIS D'AMETLLES




INGREDIENTS

200 g de farina d'ametlles
185 g de sucre
1 cullerada de farina
la ratlladura d'una llimona
5 ous

PREPARACIÓ


En un bol barrejar el sucre amb els rovells amb l'ajud d'unes varilles, fins que dobli el seu volum. Després afegir la ratlladura de llimona, la farina d'atmella i la cullerada de farina tamisada, barrejar i anar afegint a poc a poc les clares batudes a punt de neu, quan les clares estiguin ben integrades abocar la barreja en un motlle de 22 cm, previament pintat amb mantega i enfornar a 180ª. que res separar les clares dels rovells.






dilluns, 5 de novembre de 2012

BOLES DE MONIATO




INGREDIENTS

200 g de coco
100 g de sucre llustre
80 g de moniato

PREPARACIÓ

Bullir el moniato, escorre  i aixafar amb una forquilla, afegir-hi el sucre llustre i barrejar, queda una pasteta força clara. Afegir el coco i fer les boles, un cop fetes passar-les per coco ratllat.

dissabte, 3 de novembre de 2012

MAGDALENES DE LLIMONA






INGREDIENTS

200 g de farina
200 g de sucre
170 g d'oli d'oliva suau
4 ous
la ratlladura d'una llimona i el seu suc
1 sobre de llevat

PREPARACIÓ

Preescalfar el forn a 250ª, al posar les magdalenes baixar la temperatura a 215ª.
Separar els rovells de les clares.Batre els rovell amb el sucre, fins que dobli el seu volum.
Afegir la ratlladura i el suc de la llimona i l'oli, remenar.
Muntar les clares a punt de neu.
Tamisar la farina amb el llevat i afegir-la a la preparació, quan estigui ben integrada incorporar les clares s a punt de neu.
Repartir en motlles i ensucrar.
Fornejar a 215 º durant 3 o 4 minuts, després baixar la temperatura a 190 i acabar de coure.