dimecres, 4 de juliol del 2012

TARTIFLETTE


Aquesta es una recepte típica de la regió francesa de Saboya. Jo la he fet copiant una recepte de la Fiona Beckett. La veritat es que es un plat molt potent, potser mes indicat per l' hivernperò com que a mi m'agrada molt el formatge, sempre amb va be de menjar-ne.


INGREDIENTS

700 gr de patates
200 gr de beicon
2 cebes grans
2 alls
una branca de romaní
275 gr de formatge Reblochon
150 gr de nata
pebre i sal

PREPARACIÓ

Tallar el beicon a trocets i passar-lo per la paella amb unes gotes d'oli. Retirar i reservar.
En el mateix oli del beicon fregir-hi, la ceba laminada, si cal afegir una mica mes d'oli, fins que estiguin ben tobes i comencin a daurar-se. Afegir l'all laminat 5 minuts abans d'acabar la cocció.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes de 1/2 cm de gruix, bullir-les amb aigua, sal i romaní durant uns 5 minuts, retirar el romaní, escórrer l'aigua i reservar les patates.
Preescalfar el forn a 190º.
Tallar el formatge a rodaxes fines, es pot treure la pell o deixar-la.
Posar la mitat de les patates a la safata de forn, a sobre la mitat de la ceba i part del beicon, una mica de pebre i repetir un altre cop, les patates, la ceba i el beicon. Tirar per sobre la nata.
Repartir el formatge per sobre i posar al forn 20 o 25 minuts fins que el formatge estigui daurat.
Es pot servir amb una amanida i un vi blanc ben fresquet.

1 comentari:

  1. uallaaa quin platas!!! light total ehh!! jejej pero quina pinta....avui deixarem la operació bikini de banda vaaa...jeje petons

    ResponElimina