1kg de fetge d'anec
12gr de sal fina
1/2 cullerada de café de sucre
1/2 cullerada de café de pebre blanc
1 cullerada de brandi
2 cullerades d'oporto
Preparacio
Per netejar el fetge cal que estigui a temperatura hambient, sobre un paper d'alumini s'obre i es treuen les venes més grans, un cop net es condimenta be i després amb el mateix paper es tapa i es posa a la nevera 24 hores. Pasat aquest temps es treu de la nevera i es col.loca dins d'un motlle de ceramica rectangular, ben apretat.
Per posar-lo al forn esperarem que no estigui fret, el forn té que estar a100º i el courem al bany Maria sense tapar fins que la temperatura interior del fetge arribi als 58º-60º, tarda unes 2 hores.
Treure del forn i retirar l'exés de greix i guardar-lo, a la tarrina en té que quedar una mica. Posar-hi una fusta per tapaar-lo amb un pes de 1kg a sobre i guardar a la nevera 24hores. Pasat aquest temps es treu de la nevera i s'afageix el greix que haviem guardat, es torna a la nevera tapat i es deixa reposar 8 dies i ja es pot menjar.
Probeu-lo acompanyat de melmelada de figues i flor de sal, es exquisit.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada