INGREDIENTS
- Per la base de pa de pessic:
2 ous
40 g de farina
40 g de sucre
ratlladura de llimona
- Per a la mousse
3 iogurts de llimona
65 g de sucre
200 ml de nata líquida
4 fulles de gelatina
- Per a la cobertura de crema de llimona:
150 ml de suc de llimona
100 g de sucre
2 ous
15 g de mido
40 g de mantega
2 fulles de gelatina
PREPARACIÓ
- Per a la base de pa de pessic:
Es preescalfa el forn a 180ºC.
Se separen els rovells de les clares.
En un bol es munten les clares a punt de neu.
En un altre bol, es munten els rovells amb el sucre fins que hagi triplicat el seu volum. S'incorpora la farina tamissada i per últim, hi afegim les clares a la mescla de mica en mica, tot remenant amb una espàtula amb suavitat per tal que no es desmuntin.
Finalment, s'hi afegeix una mica de ratlladura de llimona.
S'aboca la preparació al damunt d'un Silpat o paper de forn prèviament untat i s'allisa formant una planxa 1 cm de gruix.
S'enforna durant 8-10 minuts fins que sigui rossa.
- Per a la mousse de iogurt:
En un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
En un altre bol, s'hi afegeixen els 3 iogurts juntament amb el sucre.
A part, es munta la nata líquida i es reserva a la nevera.
A continuació, es desfà la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i s'incorpora a la mescla dels iogurts (que ha d'estar a temperatura ambient), tot remenant fins que la gelatina quedi ben incorporada.
Es deixa refredar un xic a la nevera i finalment s'hi afegeix la nata tot remenant amb suavitat.
Es col·loca un cèrcol sobre la planxa de pa de pessic i es talla a mida.
A l'interior s'hi aboca la mousse de iogurt de llimona i es deixa quallar un mínim de 2 hores.
- Per a la cobertura de crema de llimona:
En un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
Mentrestant es prepara la crema de llimona.
En un cassó, es barreja el suc de llimona,
i el sucre, i s'escalfa a foc mig fins que bulli.
Mentrestant, es baten els ous i la farina de blat de moro amb el túrmix.
Quan la barreja del suc de llimona bulli, s'aboca a poc a poc als ous batuts, tot batent per tal que els ous no es prenguin.
Es retorna la mescla a foc baix fins que espesseixi. (No deixeu que bulli, o podrien formar-se grumolls).
Es retira del foc, s'hi afegeix la mantega, i es remena fins que es desfaci completament.
S'hi incorporen les fulles de gelatina prèviament hidratades fins que es dissolguin completament dins la crema.
S'aboca la cobertura (previament colada) al damunt de la mousse de iogurt ja quallada i es reserva a la nevera fins al moment de servir (un mínim de 2 hores).
Aquesta ès una recepta que he vist al blog de cuina per llaminers.
Aquesta ès una recepta que he vist al blog de cuina per llaminers.
M'encanten aquestes postres. Són fàcils i de ràpida digestió!! no et deixen "empatx" i són deliciosos!! petons
ResponElimina