divendres, 8 de febrer del 2013

PA




INGREDIENTS

500 g de farina
300 g d'aigua
10 g de sal
5 g de llevat fresc

PREPARACIÓ

Posa la farina en un bol, afegir el llevat esmicolat per integrar-lo amb la farina fregant entre les mans. Afegir la resta d'ingredients i amassar sabre una superfície lleugerament enfarinada a fi de no afegir mes farina a la massa. Al començaments s'enganxa molt però a base d'anar amassant la massa esdevé molt mes elàstica, arribat aquest punt fer una bola i deixar-la reposar tapada amb un drap humit durant 30 minuts.
Dividir la massa en porcions d'uns 100º o 120º g. Deixar reposar les porcions tapades amb el drap humit a sobre de la superfície de treball  durant 15 minuts.
Donar forma las panet doblegant la massa sobre sí mateixa varies vegades procurant que el punt d'unió quedi a la part de sota. Deixar reposa els panets a sabre d'un drap de lli, separades l'una de l'altre per un pleg del drap i tapades amb un drap durant 90 minuts.
Preescalfar el forn a 230 i col.locar una olla amb agua perquè deixi anar vapor.



Abans de posar els panets al forn fer un tall longitudinal amb una gilet o un cúter, enfarinar lleugerament i enfornar . Baixar la temperatura a 200 i coure durant uns 15 minuts.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada