diumenge, 9 d’octubre de 2011

GANYIMS DE TONYINA

Ingredients (4 persones):
-350 gr ganyims de tonyina dessalats
-4 patates
-2 cebes grosses
-brou de pollastre
-una fulla de llaurer
-sal
-pebre vermell

Preparació:
Canviem l'aigua dels ganyims com faríem amb el bacallà, i li trobem el punt de sal (no el dessalem del tot).
 Els esqueixem. Els colem i els eixuguem. Agafem una cassola de terra o de ferro, hi posem oli d'oliva, i hi passem els ganyims força estona. Tallem la ceba a juliana no gaire prima, i les patates mal tallades (que deixen anar el mido). Ho afegim a la cassola i ho deixem que sofregeixi tot junt. Posem una mica de pebre vermell, hi afegim el brou i una fulla de llaurer.

Ho deixem coure fins que la patata sigui cuita.

Si no queda prou espès, es pot afegir una picada amb un bastonet de pa i un grapat d'ametlla.

PROFITEROLES

INGREDIENTES

250 ml de agua
150 gr de harina
100 gr de mantequilla
3 huevos grandes
1 yema de huevo
una pizca de sal

PARA EL RELLENO

400 ml de nata para montar
200 gr de chocolate de cobertura
120 gr de azúcar

PREPARACIÓN

Encender el horno a 200ºC.
Llevar a ebullición el agua con la sal y la mantequilla. Cuando rompa a hervir, añadir la harina de una vez y remover con una cuchara de madera hasta que la masa se despegue de las paredes del cazo. Retirar  y dejar entibiar. Añadir los huevos de uno en uno, hasta que queden bien integrados.
Llenar una manga pastelera con la masa, y formar montoncitos de masa sobre una bandeja de horno, cubierta con un papel de horno. Hornearlos 15 minutos a 200º C y 5 minutos más a 175ºC.
Fundir el chocolate al baño María y dejar enfriar. Montar la nata con el azúcar, reservar la mitad y añadir a una de las mitades el chocolate fundido, montar un poco más si es necesario.
Poner la nata y la trufa en mangas pasteleras y dejar enfriar en el frigorífico.
Hacer un corte en el lateral de los profiteroles y rellenarlos con la ayuda de las mangas.