dilluns, 1 d’octubre del 2012

COCA DE FORNER



Aquesta es una recepte del llibre de Xavier Barriga. He vist que el blog "Gourmanderies " hi ha aquesta recepte pas a pas molt ben  explicada. http://gourmenderies.blogspot.com.es/



He de dir que la coca ha quedat genial!!!!!! boníssima.

INGREDIENTS

500 g de farina de força, jo n'he necessitat una mica mes
10 g de sal
120 g de sucre
100 g de mantega
3 ous
150 ml d'aigua
25 g de llevat fresc
la ratlladura d'una llimona
un polsim de canyella
1 ou per pintar
pinyons
sucre

PREPARACIÓ

Jo la he fet amb la Kitchenaid, per estalviar el temps d'amassar, però el procés es el mateix.
Primer barrejar la farina amb la sal, el sucre, la ratlladura de llimona i la canyella.
Incorporar els ous i amassar.
Jo he desfet el llevat amb els 150ml l'aigua (tèbia) i l'he afegit a la masa, també he de dir que en aquest punt he agut d'afegir una mica mes de farina, doncs la masa era molt fluixa. Això te molt a veure amb el tipus de farina.
Un ,cop tingueu la masa al punt, a mi m'agrada que quedi una mica enganxosa, després al coure-la resulta molt mes esponjosa, la poseu en un bol untat amb una mica d'oli, la tapeu amb film transparent i la deixeu llevar 1 hora.
Agafeu la masa i partiu-la per la meitat i en feu dos boles, les cobriu amb film i les deixeu llevar 30 minuts mes, però aquest cop a la nevera.
Trèieu la masa de la nevera i feu les coques, les deixeu a la bandeja de forn tapades fins que doblin el seu volum.
Escalfar el forn a250º i deixar-hi un recipient amb aigua, al posar les coques baixar la temperatura a220º i coure uns 10 minuts
Jo a les que no porten pinyons els hi he marcat uns talls amb la punta d'un gabinet, les he pintat amb ou  barrejat amb unes gotes d'anis i las he ensucrat i he posat pinyons.


2 comentaris:

  1. Nomes veure-la em porta molts bons records!
    Com que en surten dues, una bona cosa és que un cop estigui completament freda, tallar-la a trossos i congelar-la.
    Aleshores el seu gust s'allarga fins que temps enllà s'acaba i en tornes a pastar...
    Es veu fantastica i en voldria un tros ara mateix!

    ResponElimina
  2. si és del Xavier Barriga, és un èxit assegurat! com de bones són aquestes coques, ben sucades a la llet! petons

    ResponElimina