dimecres, 29 de juny de 2011

ENSALADILLA - SPANISH POTATO SALAD



Ingredients:
1 kg de patates
3/4 kg de mongeta tendre fina
tonyina
300 gr pèsols
2 pastanagues
olives negres
pernil salat
maionesa

Preparació:

Tallar totes les verdures ben petites i les patates a cuadrets.
Bullir-les per separat per respectar els diferents punts de cocció.
Refrescar-les i escorre-les.
Tallar el pernil a troçets ben petits i reservar. Fer una maionesa i començar a muntar el plat:
-primer posem una base de pastanaga
-després barregem la patata i la mongeta amb la maionesa i la posem sobre la pastanaga
-una capa de pèsols
-una capa de pernil
-una capa de pèsols, mongeta i patata amb maionesa
-una capa de tonyina

----English version:

Ingredients:
1 kg potatos
3/4 kg green beans
tuna
300 gr peas
2 carrots
black olives
iberic ham
mayonnaise

Procedure:

Cut together the vegetables in small pieces, and the potatos in small squares.
Boil them separately, respecting the cooking times.
Put under cold water and dry.
Cut the ham in small pieces and reserve. Make a mayonnaise we can start to mount the plate:
-first we put the carrots
-then we mix the potatos and green beans with mayonnaise and we put on the carrots
-a floor of peas
-a floor of ham
-a floor of peas, green beans and potatos with mayonnaise
-a floor of tuna

dijous, 16 de juny de 2011

GASPATXO- GAZPACHO (TRADITIONAL TOMATO CREAM)


Ingredients:
1 kg de tomàquets
1 pebrot vermell
1 cogombre
2 alls escaldats
oli
sal
vinagre de mòdena

Preparació:
Rentar i pelar els tomàquets, rentar i trossejar el pebrot i tallar el cogombre.
Pelar i escaldar els alls.
Triturar tot junt i afegir-hi la sal i el vinagre al gust, i anar afegint l'oli mentre triturem.
Passar pel col.lador i servir ben fred.
Servir-lo amb verduretes tallades (pebrot, cebeta, tomàquet, cogombre).
Podem decorar el gaspatxo com en aquest cas, amb brotxetes de tomàquet cherry, alfàbrega i mozarella.

-English version:


Ingredients:
1 kg tomatoes
1 red pepper
1 cucumber
2 boiled garlic chunks
oil
salt
Balsamic vinegar

Procedure:
Clean and peel the tomatoes, clean and cut the pepper into pieces and cut the cucumber. 
Peel and boil the garlic chunks.
We put all the ingredients in a mixer, and we add salt and vinegar to the taste. We start mixing and meanwhile we add the amount of oil we consider necessary.
Once it has become a cream, we percolate the gazpacho and we serve it really cold. 
We can decorate the gazpacho as I have done in this recipe: we can make mozarella, basil and cherry tomato skewers, for instance. 

dimarts, 14 de juny de 2011

SORBET DE PRÉSSEC - PEACH SORBETTO



Ingredients:
4 préssecs d'aigua
6 cullerades de sucre
1 llimona
gel

Preparació:

Pelar els préssecs i triturar-los conjuntament amb les cullerades de sucre i el suc de llimona fins que quedi una crema molt líquida. Al moment de servir, triturem la quantitat de gel que considerem (jo hi vaig posar tres cubiteres) conjuntament amb el líquid que havíem obtingut. Decorar amb préssec i menta natural.

-English version:

Ingredients:
4 peaches
6 spoonfuls of sugar 
1 lemon
ice

Procedure:
Peel the peaches and put them in a mixer together with the sugar and the juice of a lemon (without the bones), until it becomes a really smooth cream. Before serving, we put the cream in a mixer together with more or less 600gr of ice (30 ice cubes). You can decorate it with natural fresh peach and mint leaves. 

TRUITA DE PATATES AMB FORMATGE - POTATO AND CHEESE OMELET


Ingredients:
4 patates grans
una ceba gran
4 ous
70 ml de nata
6 fulles d'havarti
sal
oli d'oliva

Preparació:
Posar les patates i les cebes en una paella amb oli i fregir-les fins que siguin rosses. Les retirem del foc i batem els ous amb la nata i la quantitat de sal que creguem necessària. Incorporem la barreja de patata i ceba a l'ou i la nata i hi afegim el formage tallat a trossets. Deixem que reposi no gaire estona.

Calentem una paella amb unes gotes d'oli i fem la truita de la manera tradicional, que quedi cuita per dins. És recomanable servir-la fred i acompanyada d'una llesca de pa amb tomàquet.

-English version:

Ingredients:
4 big potatoes
a big onion
4 eggs
70 ml heavy cream
6 sheets of havarti cheese
salt
olive oil

Procedure:
Put the potatotes and the onions in a frying pan with a lot of olive oil. We fry them until they are golden and deep fried. We place them out of the fire and we take out the oil. We wisk the eggs with the heavy cream and salt (to the taste). We take a big bowl and we mix the potatoes and onions with the egg mixture and we add the havarti cheese cut into pieces. We blend the mixture really good.

We heat the frying pan with a little amount of olive oil to prevent the omelett from braking, and once the frying pan is hot, we put the mixture and we cook it as a normal omelet.

This omelet must be served cold and accompanied with the typical pa amb tomàquet (bread ointed with tomato).