diumenge, 22 de juny de 2014

COCA DE SANT JOAN








Freixenet ens proposa maridar aqueta recepta amb amb el cava trepat.

INGREDIENTS

BRIOIX:

125 gr de farina fluixa
50 gr de llevat de flequer                            
50 ml llet

375 gr de farina de força
120 gr mantega
150 gr de llet
100 gr sucre
3 ous
5 gr de sal
50 ml d'anís
la ratlladura d'una llimona
vainilla
un polsim de canyella

MASSAPÀ:

125 gr de sucre llustre
140  ametlla amb pols
30 ml de suc de llimona


PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, pasteu els 125 gr de farina fluixa i el llevat dissolt en els 50 ml llet tèbia i deixeu-la reposar unes hores.
Per altre banda barregeu la mantega, el sucre, la sal, la vainilla, la canyella amb pols, la ratlladura de llimona i pasteu-ho bé. Quan la massa sigui homogènia, i aneu afegint els ous un a un, no en tireu un fins que l'altre estigui ben integrat, afegiu l'anís, la massa mare i la farina de força tamitzada, barregeu-ho bé fins aconseguir una massa compacte, queda una mica enganxosa, però si poseu oli a les mans la podeu treballar be.

Per fer el massapà: barregeu el sucre llustre, la pols d'ametlla i el suc de llimona i amasseu.

Partiu en dos la massa del brioix i estireu-les, que quedin del mateixa mida. Repartiu el massapà per sobre d'una de les masses i cobriu amb l'altre. Poseu la coca sobre la safata de forn, amb l'ajud d'un esprai ruixeu-la amb anís i col.loqueu la fruita confitada per sobre, tapeu-la i deixeu-la llevar fins que dobli el seu volum. Abans de posar-la al forn la torneu a ruixar amb anís i tireu-hi una mica de sucre humit.


Deixeu-la coure a 170º durant 15 o 20 minuts




INGREDIENTES

BRIOCHE:

125 gr de harina floja
50 gr de levadura de panadero
50 ml leche

375 gr de harina de fuerza
120 gr mantequilla
50 gr de leche
100 gr azúcar
3 huevos
5 gr de sal
50 ml de anís
la ralladura de un limón
vainilla
una pizca de canela

MAZAPÁN:

125 gr de azúcar glas
140 almendra con polvo
30 ml de zumo de limón


PREPARACIÓN

Para hacer la masa madre, amasar los 125 gr de harina floja y la levadura disuelta en 50 ml leche tibia y dejar reposar unas horas.
Por otro lado mezclar la mantequilla, el azúcar, la sal, la vainilla, la canela en polvo, la ralladura de limón y mezclar bien. Cuando la masa sea homogénea, añadir los huevos uno a uno, no en echar uno hasta que el otro esté bien integrado, añadir el anís, la masa madre y la harina de fuerza tamizada, mezclar bien hasta conseguir una demasiado compacto, queda un poco pegajosa, pero con un poco de aceite en las manos se puede trabajar bien.

Para hacer el mazapán: mezclar el azúcar, el polvo de almendra y el zumo de limón y amasar.

Partir en dos la masa del bollo y estirarlas para que queden del mismo tamaño. Repartir el mazapán por encima de una de las masas y cubrir con la otra. Ponga la torta sobre la bandeja de horno, con la ayuda de un spray rociar con anís y colocar la fruta confitada por encima, tapar y dejarla reposar hasta que doble su volumen. Antes de ponerla en el horno volverla a rociar con anís y echar un poco de azúcar húmedo.
Dejar cocer a 170 º durante 15 o 20 minutos.

Freixenet nos propone maridar esta receta con el cava trepat.

MARIDADGE / MARIDAJE




4 comentaris:

  1. oohh s'assembla moltíssim a la meva pero sense massapa!! que bona oi?! feliç revetlla! petons

    ResponElimina
  2. M'encanta la coca!!!I la teva té una pinta preciosa!!

    ResponElimina
  3. Mmmm, amb massapà, què bona! Amb unes coques així, segur que vau gaudir d'una fantàstica revetlla. Petons.

    ResponElimina
  4. Que bones!!!!! M'encanten l,es coques de sant Joan! I amb massapà... mmmhhh! Engreixen més però... qui se'n pot resistir???
    Petons

    ResponElimina