diumenge, 15 de juny de 2014

STEAK TARTARE







INGREDIENTS
400 g de filet o crosto
4 rovells d'ou
salsa perrins
salsa soja
whisky                                                                                    
pebre
mostassa
oli d'oliva
sal
ceba
taperes
cogombres en vinagre
mantega 
pa
Freixenet proposa maridar aquesta recepta amb el cava brut nature reserva de Freixent.

PREPARACIÓ


El secret d'un bon steak tartare és que la carn sigui bona i tallada a gabinet. El filet de bou és la més gustosa, però si no voleu gastar tant ho podeu provar amb crostó.
Una recomanació, els ous han de ser mot frescos, doncs els menjareu crus.
Tallar la carn amb un gabinet ben afilat, ha de quedar com si fos carn picada, posar-la en un bol.
Ara es tracta d'amanir-la, i les quantitats son una mica al vostre gust. Posar la sal, pebre,un bon raig d'oli d'oliva, un parell de cullerades de salsa perrins, un parell de cullerades de soja, un rajet petit de whisky, una bona cullerada de mostassa i  barrejar-ho be.
Feu racions d'uns 100 g i acompanyeu-la de la ceba tallada petita, les taperes, el cogombre tallat petit i unes llesque de pa amb mantega.
Queda bonic servit amb al rovell d'ou a sobre.



INGREDIENTES

400 g de filete
4 yemas de huevo                                            
salsa Perrins
salsa soja
whisky
pimienta
mostaza
aceite de oliva
sal
cebolla
alcaparras
pepinos en vinagre
mantequilla
pan
Freixenet propone maridar esta receta con el cava brut nature reserva de Freixenet.

PREPARACIÓN

El secreto de un buen steak tartare es que la carne sea buena y cortada con cuchillo. El filete de buey es la más sabrosa.
Una recomendación mas, los huevos deben ser frescos, pues los comereis crudos.
Cortar la carne con un cuchillo bien afilado, debe quedar como si fuera carne picada, ponerla en un bol.
Ahora se trata de aliñarla y las cantidades son un poco al gusto. Poner la sal, pimienta, un buen chorro de aceite de oliva, un par de cucharadas de salsa Perrins, un par de cucharadas de soja, unas gotas de whisky, una buena cucharada de mostaza y las yemas de huevo, mezclar esto bien.
Haga raciones de unos 100 g y acompañar de la cebolla cortada pequeña, las alcaparras, el pepino cortado pequeño y unas rebanadas de pan con mantequilla.
Queda bonito servido con la yema de huevo encima

MARIDADGE / MARIDAJE


3 comentaris:

  1. A mi m'agrada molt...com tots els plats amb carn crua...i acompanyat del cava que proposes...insuperable! Petons!

    ResponElimina
  2. Vols creure que no n'he menjat mai, de steak tartar? Té un aspecte molt apetitós, a veure si m'animo a fer-ne. Petons.

    ResponElimina