FIDEUS A LA CASSOLA
AMANIDA VERDA
MATÓ
FIDEUS
INGREDIENTS
3 costelles de porc
40 gr de sobrassada
1 ceba
4 cullerades de tomàquet triturat
250 gr de fideus
2 l d'aigua
1 pastilla de brou
PREPARACIÓ
Posar oli en una cassola, daurar la costella i retirar-la.
Triturar la ceba, a mi m'agrada passada pel turmix, i posar-la a la cassola amb l'oli de la costella per fer el sofregit. Quan agafi color i tirem el tomàquet, així que comenci a tornar l'oli i posem la sobrassada esmicolada i la costella. Ho deixem un parell de minuts i tirem l'aigua i la pastilla de brou.
El moment que bulli tirem els fideus, rectifiquem de sal i deixem coure.
AMANIDA VERDA
INGREDIENTS
1 enciam
1 ceba tendre
1 pastanaga
1 tomàquet
1 grapat d'olives
MATO
2 l de llet
el suc de 1/2 llimona
unes godes de vinagre de poma
mel i anous
Posar la llet a bullir i quan arrenqui el bull tirar-hi el suc de llimona i el vinagre i deixar que bulli. Poc a poc anirà quallant i quedara el sèrum i els grumolls.
Jo ho deixo reposar fins que refredi, després es cola i es deixa unes hores fins que deixi anar tot el sèrum.
Per acompanyar el mató a nosaltres ens agrada amb mel i anous.
FIDEOS
INGREDIENTES:
PREPARACIÓN
INGREDIENTES
INGREDIENTES
FIDEOS
INGREDIENTES:
3 costillas de cerdo
40 gr de sobrasada
1 cebolla
4 cucharadas de tomate triturado
250 gr de fideos
2 l de agua
1 pastilla de de caldo concentrado
sal i aceite
Poner aceite en una cazuela, dorar la costilla y retirarla.
Triturar la cebolla, a mí me gusta pasada por el turmix, y ponerla en la cazuela con el aceite de la costilla para hacer el sofrito . Cuando coja color echamos el tomate, así que empiece a devolver el aceite y ponemos la sobrasada desmenuzada y la costilla . Lo dejamos un par de minutos y echamos el agua y la pastilla de caldo
El momento que hierva echamos los fideos, rectificamos de sal y dejamos cocer.
ENSALADA VERDE
1 lechuga
1 cebolleta
1 zanahoria
1 tomate
1 puñado de aceitunas
MATO
Yo tengo la suerte de poder comprar leche recién ordeñada , que es perfecta para hacer requesón .
2 l de leche
el zumo de 1/2 limón
unas godas de vinagre de manzana
miel y nueces
Poner la leche a hervir y cuando hierva echar el zumo de limón y el vinagre y dejar que hierva . Poco a poco irá cuajando y quedara el suero y los grumos .
Yo lo dejo reposar hasta que enfríe, luego se cuela y se deja unas horas hasta que suelte todo el suero .
Para acompañar el requesón a nosotros nos gusta con miel y nueces .
El menú m'encanta...però moltíssimes gràcies per la recepta del mató...provaré de preparar-lo perquè m'encanta!!! Petons!
ResponEliminaQuè en fa d'anys que no en podem comprar, de llet acabada de munyir, abans hi anàvem cada dia a la vaqueria.... Si mai en trobés, provaria de fer el mató, deu ser boníssim. Petons.
ResponEliminaEste menú me ha enamorado! la ensalada con unos colores maravillosos, pero esos fideos, que ricos por dios!!!! siempre preparo fideuá pero así caldoso nunca, y se ve delicioso! Oye lo del mató me encanta, mi padre en casa también lo hace con leche de cabra que le da el pastor, pero yo me como el caldito que suelta con los grumos y azúcar, me encanta!!! un besazooooo
ResponEliminaDoncs moltísisimes gràcies a totes pels vostres comentaris, crec que ha sigut bona idea fer un menú baratet!!
ResponEliminaSi teniu ocasió d'anar a Canyamars [Maresme], hi ha una vaqueria molt gran "CAN GEL" amb visites guiades i podreu comprar llet. Tambe tenen una casa de turisme rural.
Desde ahora te sigo y te visitare cada vez que tenga un ratito. Tienes un blog y unas recetas que puedo aprender mucho con ellas. Besos
ResponEliminaUn menú ben equilibrat i bo. I amb mató fet a casa, això no té preu!
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