Aquesta es una recepte que em va ensenyar la Sílvia del restaurant l'Orquestra d'Argentona. Un restaurant magnific, os recomano que hi aneu si es que encara no el coneixeu.
INGREDIENTS
30 carxofes
1 planxa de pasta de full gran
1 kg de cebes de Figueres
150 gr de parmesà ratllat
1 sobre de pernil d'ànec
100 g de tomàquet italià en oli
oli de gira-sol
sal i pebre
PREPARACIÓ
Tallar la ceba ben fineta i confitar-la amb oli d'oliva a foc lent en una paella. Coure fins que tingui un color daurat i colar per retirar-ne tot l'oli .
Netejar les carxofes, treure totes les fulles dures, deixar-les senceres i salpebrar-les. Posar-les cober-tes amb oli en un cassó. Coure-les a foc mitg.
Preparar una escorredora amb paper de cuina, posar-hi les carxofes perquè perdin l'excés d'oli.
Estirar la pasta de full, fer tres plecs coberts de formatge parmesà. Estirar la massa fins a 2mm.
Tallar el tomàquet italià.
Cobrir la safata de forn amb paper de forn.
Treure les primeres fulles mes cruixents a les carxofes i tallar-les per la mitat, distribuir-les sobre la safata, cobrir-les amb la ceba i el tomàquet i tapar-les amb la pasta de full. Fer una xemeneia central i coure-les al forn fins que la pasta de full estigui cuita.
Desmotllar i posar per sobre el pernil d'ànec.
Nunca lo hemos probado pero seguro que esta muy bueno!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Uauuu es genial aquesta tatin!!! amb el pernil d'anec li dona un toc de color i de sabor perfecte amb les carxofes!m'agrada mooolt i me l'apunto com a entrant per quan vinguin invitats! mercii!! petons
ResponElimina