divendres, 4 d’abril de 2014

COCA DE PEBROT I CEBA




INGREDIENTS

3 cebes grans
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
pebre vermell dolç
oli i sal

Massa :
125 gr de farina
75 gr de mantega freda en daus
3-4 cullerades d'aigua freda

un motlle de 23 cm
cigrons secs

PREPARACIÓ

Tallar les cebes i els pebrots a cuadrets mes o menys de la mateixa mida i deixar-los a macerar amb oli sal i pebre vermell.
Mentrestant preparar la massa.
Escalfar el forn a 190º. 
En un bol barrejar  la farina, la mantega i l'aigua gelada que calgui per que la massa lligui. Fer una bola, embolicar-la amb film i deixar reposar 1 hora a la nevera.
Estirar la massa amb un cercle prou gran per folrar el motlle de quiche. Estendre la la massa en el motlle, apretan a les vores, punxar la base amb una forquilla. Posar a la nevera 20 minuts.
Folrar la massa amb paper sulfuritzat, omplir amb els cigrons i fornejar uns 12 minuts. Deixar el forn encès.
Retirar el cigrons i el paper de la massa i amb un pinzell untar amb la clara d'ou reservada. Tornar-la al forn 5 minuts, treure-la i baixar la temperatura a 180º. Repartir la barreja de ceba i pebrot  per sobre que cobreixi be el fons.
Fornejar uns 35-40 minuts fins que es dori.
Tirar amb un raig d'oli per sobre i deixar refredar uns 20 minuts abans de servit.



Es pot guarnir amb unes olives negres, tonyina i uns trossets de tomaquet.


INGREDIENTES


3 cebollas grandes
1 pimiento rojo
1 pimiento verde
pimentón dulce
aceite i sal

MASA


25 gr de harina
75 gr de mantequilla fría en dados
3-4 cucharadas de agua fría

un molde de 23 cm
garbanzos secos

PREPARACIÓN

Cortar las cebollas y los pimientos en cuadritos mas o menos del mismo tamaño y dejarlos a macerar con aceite sal y pimentón .
Mientras preparar la masa .
Calentar el horno a 190 º .
En un bol mezclar la harina , la mantequilla y el agua helada que sea necesaria para que la masa ligue . Hacer una bola , envolver con film y dejar reposar 1 hora en la nevera .
Estirar la masa con un círculo lo suficientemente grande para forrar el molde de quiche . Extender la masa en el molde, apretar los bordes, pinchar la base con un tenedor. Poner en la nevera 20 minutos.
Forrar la masa con papel sulfurizado, rellenar con los garbanzos y hornear unos 12 minutos. Dejar el horno encendido.
Retirar el garbanzos y el papel de la masa y con un pincel untar con la clara de huevo reservada. Volver al horno 5 minutos, sacarla y bajar la temperatura a 180 º . Repartir la mezcla de cebolla y pimiento por encima que cubra bien el fondo.
Hornear unos 35-40 minutos hasta que se dore .
Tirar un chorro de aceite por encima y dejar enfriar unos 20 minutos antes de servir .


3 comentaris:

  1. que bona aquesta coca, tot el que dur m'encanta i a més la massa casolana uff...per repetir i no parar! petons

    ResponElimina
  2. Aquesta coca ha de ser irresistible! Tant ha d'anar per aperitiu, com per primer, com per sopar!!! Petons!

    ResponElimina