divendres, 4 d’abril del 2014

BRIOIX AMB NATA




INGREDIENTS

BRIOIX:

125 gr de farina fluixa
30 gr de llevat de flequer
50 ml d'aigua

375 gr de farina de força
80 gr mantega
100 gr sucre
3 ous
gr de sal
la ratlladura d'una llimona
vainilla
500 g de nata muntada



PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, pasteu els 125 gr de farina fluixa i el llevat dissolt en els 50 ml d'aigua tèbia i deixeu-la reposar unes hores.
Per altre banda barregeu la mantega, el sucre, la sal, la vainilla, la ratlladura de llimona i pasteu-ho bé. Quan la massa sigui homogènia, i aneu afegint els ous un a un, no en tireu un fins que l'altre estigui ben integrat, afegiu , la massa mare i la farina de força tamitzada, barregeu-ho be fins aconseguir una massa compacte, queda una mica enganxosa, però si poseu oli a les mans la podeu treballar be.
Formeu les peces de brioix, amb la forma que os agradi, rodo com un tortell o individuals o amb aquesta forma allargada.
 Poseu el brioix sobre la safata de forn, tapeu-lo i deixeu-lo llevar fins que dobli el seu volum. 
Abans de posar-lo al forn marqueu uns petits talls amb unes estisores i pinteu.lo amb ou, tireu-hi una mica de sucre humit per sobre.
Coure a 180º uns 15 minuts.
Obrir el brioix per la mitat i farcir-lo amb la nata.

3 comentaris:

  1. bonissim bonissim bonissim bonissim!! ja ho diu el nom del teu blog ja.....amb aquesta fila no hi ha qui s'hi pugui resistir!! ptons

    ResponElimina
  2. Quina pinta!!T'acabo de trobar i em quedo per seguir-te!!Et convido a que passis pel meu blog a veure que et sembla!!!Un petonet

    ResponElimina
  3. Noia, aquest brioix és espectacular...No n'he fet mai amb massa mare de brioix, però veient com queda, no puc tardar gaire a provar-ho! Petons!

    ResponElimina