dijous, 23 d’agost de 2012

MELMELADA DE MORES




INGREDIENTS

Per 2 kg de mores
1 kg de sucre
el suc d'una llimona


PREPARACIÓ

Posar a coure les mores amb el sucre i el suc de llimona, a foc lent.
Tarda molta estona.
Quan ja esta casi cuita la trituro i la deixo coure una mica mes.

Un cop feta, en calent la passo per un colador molt fi, perquè no quedi cap llavor, a nosaltres no ens agrada trobar-les.




dimarts, 21 d’agost de 2012

GELAT




INGREDIENTS

6 ous
6 cullerades grans de sucre
500g de nata
2 baines de vainilla
un polsim de canyella

PREPARACIÓ

Primer obrim les baines de vainilla i en traiem la polpa, hi ho fem infusionar amb 100 g de nata (la polpa i les baines), ho deixem en repòs a la nevera 12 hores
Separarem les clares dels rovells. Muntem les clares a punt de neu. Blanquegem els rovells amb el sucre, afegim la nata infusionada amb la vainilla (sense les baines) i la canyella.
Muntem el 1/2 l de nata i afegir-la als rovells, quan estigui ben integrat afegir les clares muntades.
Posar la barreja a la geladora i seguir les instruccions del vostre aparell, jo ho faig amb la Kitchenaid.
Si no teniu geladora poseu la crema al congelador, i quan comenci a congelar la trèieu i la remeneu amb les varilles, aquest procés el repetiu uns quants cops, es mes entretingut de fer però el resultat es força acceptable.
La vainilla es compra per internet, es conserva molt de temps tapada amb un pot hermètic i no te res a veure amb la que venen al super.
El procés sense geladora es una mica pesat però queda bastant cremós.
I podeu afegir xocolata a trossets o la mitat de vainilla i 4 o 5 cullerades de xocolata pur, de la marca Valor diluïda amb nata i tindreu un exquisit gelat de xocolata.
Proveu-lo val la pena!!!
Nosaltres en mengem tot l'any.



He trobat al Mercadona uns cornets per menjar el gelat boníssims, els nens estan encantats. Son aquests





diumenge, 19 d’agost de 2012

ENTRECOT





INGREDIENTS

1 entrecot de 600 g
cebes
4 patates
60 g de nata
80 g de mantega
1gotet de vi blanc
4 cullerades de sucre
1/2 l de Pedro Ximenez



PREPARACIÓ

De tant en tant a casa els agrada menjar un bon tros de carn, jo compro uns entrecot de uns 600 o 700 grams tot en un tros i el mengem entre 4.
Per fer la carn no i ha cap secret, que sigui bona i prou.
Per l'acompanyament vaig fer una ceba confitada i puré de patata, regat amb una reducció de Pedro Ximenez.
La ceba cal tallar-la ben fina, posar-la a la paella amb una mica d'oli d'oliva i paciència peque te que coure molt a poc a poc, amb una mica de sal i al principi tapada. Quan agafa color i tiro el vi blanc i les 4 cullerades de sucre, i que acabi de coure lentament.
Pel puré de patata cal bullir les patates, un cop cuites i escorregudes, en calent, jo les aixafo amb la nata i la mantega.
El Pedro Ximenez el poso al foc, que redueixi, fins que tingui una consistencia de salsa.
Finalment amb la planxa molt calenta coc la carn amb una mica de for de sal i pebre.






diumenge, 12 d’agost de 2012

CREMA DE TOMÀQUET





INGREDIENTS


1 kg de tomàquets madurs
1 all
sal, oli i vinagre de Mòdena al gust
2 cullerades de maionesa, millor feta de casa


PREPARACIÓ

Triturar els tomàquets amb l'all, afegir-hi l'oli el vinagre i la sal i triturar un altre cop, quan tingueu un puré ben fi el passeu pel colador xines a fi de que no quedi cap llavor de tomàquet.
Afegir a la crema la maionesa, batre perquè quedi ben integrada.
Deixar a la nevera fins perquè refredi.
Es pod servir amb unes virutes de pernil una mica torrat al forn.




dijous, 9 d’agost de 2012

EL GELAT D'AMETLLES DE MALLORCA





INGREDIENTS

150 g d'ametlles torrades
120 g de sucre
500 g de llet sencera
un polsim de canyella

PREPARACIÓ

Triturar les ametlles, han de quedar com farina, afegir el sucre i triturar una mica mes tot junt. Afegir-hi la llet i la canyella i tornar a  batre.
Desa al congelador,
Si teniu geladora quedara millor, si no ho podeu batre a mig congelar per evitar els cristalls. De totes maneres això no es un gelat cremós.