dimarts, 30 d’octubre de 2012

CODONYAT




INGREDIENTS

2 Kg de codonys
1'5 kg de sucre
el suc d'una llimona

PREPARACIÓ

Rentar els codonys i posar-los a bullir sense pelar, fins que estiguin tous. 
Pelar-los, tallar-los a trossets i posar-los en una cassola amb el sucre, ha de coure a foc mínim durant 2 o 3 hores.
Quan tingui un bonic color afegir el suc de llimona i triturar, deixar coure uns 15 minuts, però aquest cop remenant  tot sovint doncs s'enganxa amb facilitat.
Posar el codonyat en un motlle i deixar refredar 12 hores.




El codonyat es guarda a la nevera molt de temps.

dissabte, 27 d’octubre de 2012


GRACIES  PER ESCOLLIR LA MEVA RECEPTE



www.lestevesreceptes.cat.png


Hola!

Hem decidit que la teva recepta sigui la recepta de la setmana a la pàgina de Facebook de Lestevesreceptes.cat. L'enhorabona, i gràcies!

https://www.facebook.com/pages/Lestevesreceptescat/371178396284981

divendres, 26 d’octubre de 2012

PER TOTS SANTS PANELLETS





INGREDIENTS

500 gr d'ametlles marcona crua
400 gr de sucre glas
2 ous
60 g de patata
60 g de moniato
pinyons
1 llimona
cacau en pols

PREPARACIÓ

Moldre les ametlles ben fines
En un bol hi posem la patata i el moniato, previament bullits i escorreguds, els aixafem amb una forquilla, quan estigui ben fina hi afegim el suucre i ho barregem fins que quedin ben integrats, per afegir-hi l'atmetlla i un ou batut, ho amassem bé i en fem 3 parts pels diferents gustos.
Per fer el de pinyons, mullem les boletes de pasta amb clara d'ou i enganxem els pinyons i els pintem amb ou.
Per fer els de llimona, afegim a la pasta la ratlladura de llimona i unes gotes de suc o esencia de llimona.
Per fer el de xocolata, afegim a la pasta el cacau en pols.
Un cop fetes totes les boletes, les posem al forn a 190º fins que estiguin rossos, uns 7 o 8 minuts.





dimarts, 23 d’octubre de 2012

SALMÓ AMB PATATES I CEBA




INGREDIENTS

Salmó
ceba dolça
patates
farigola
oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Tallar la ceba a rodanxes ben fines, posar-la en un escorredora amb molta sal, durant 1 hora.

Rentar be la ceba per treure tota la sal i quan estigui ben escorreguda posar-la en un bol amb unes branque de farigola fresca i cobrir-la amb oli. Deixar-ho macerar 12 hores.




Bullir unes patates senceres amb pell, pelar-les i tallar-les a rodanxes.






 A sobre i posarem una capa de la ceba que hem preparat amb una mica d'oli i al damunt el salmó.



Molt facil  eh !!!    Bon Profit !!!


dilluns, 22 d’octubre de 2012

ARRÓS DE LLAMÀNTOL




INGREDIENTS

2 llamàntols
1 ceba
1 porro
1 pebrot vermell
3 tomàquets de penjar
2 alls
fumet de peix
arrós
oli i sal
1 all i unes gotes de conyac

PREPARACIÓ

Preparar un sofregit amb la ceba i el porro, quan agafi color afegir el pebrot i l'all, deixar estovar i afegir els tomacons ratllats.










Tallar el llamàntol, separant el cap de la cua, desprès obrir el cap per la mitat i reservar el contingut, fins i tot l'aigua
.Quan el sofregit estigui al punt, posar-hi els caps i les pinces del llamàntol, esperar que canvii de color.


Tirar l'arrós, donar-li un parell de voltes i afegir-hi el fumet calen.


Aquestes mides estan calculades per 4 persones i jo i poso uns 300 gr d'arrós per 1'5 l de fumet de peix, mes o menys.
Quan a l'arros li faltin uns 5 minuts afegir les cues dels llamàntols tallades a rodanxes i el contingut del cap dels llamàntols, triturat amb un all i unes gotes de conyac.












dijous, 18 d’octubre de 2012

FARCELLS D'ALBERGÍNIA




INGREDIENTS PER 4 PERSONES

2 albergínies
200 gr de carn picada de porc
100 gr de samfaina
200 ml de llet
2 cullerades de farina
oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Rentar les albergínies i tallar-les a tires, reservar les puntes, coure-les a la planxa volta i volta amb una mica d'oli, sal i pebre.
Cobrir els motlles amb els talls d'albergínia.

En una paella, amb poc oli, al mínim i tapada coure l'albergínia que hem reservat. Quan estigui tova afegir-hi la carn i quan estigui cuita barrejar-hi 2 o 3 cullerades de samfaina prèviament cuita.
Fer una beixamel amb la llet i la farina, ha de quedar espesa, afegir-la a la la paella, remenar i retirar del foc.
Omplir els motlles que hem preparat amb el farcit i tapar.



Cobrir amb formatge ratllat i gratinar.








diumenge, 14 d’octubre de 2012

GALETES SALADES



INGREDIENTS

200 gr de farina
100 gr de mantega
80 gr de formatge Parmesà ratllat
culleradeta de sucre
culleradeta de sal
1 ou
culleradeta de llevat amb pols
1 rovell d'ou per pintar
flor de sal

PREPARACIÓ

Posar en un bol, la farina i la mantega a temperatura ambient, amassar amb les mans, fins que la mantega estigui ben integrada. Ara afegir el formatge, la sal, el sucre i el llevat. Per ultim posar-hi l'ou sencer i pastar fins aconseguir una massa homogènia. Deixar-la reposar a la nevera una hora.
Per fer les galetes, estirar la massa amb un corró. Tallar amb un talla pastes, pintar amb ou i posar-hi una mica de flor de sal per sobre.
Coure a 190º uns 10 minuts



dissabte, 13 d’octubre de 2012

Una imatge val més que mil paraules





Per nosaltres els primers rovellons de la temporada.
Ens els ha portat la Rosa de Solsona i no os podeu imaginar la il.lusió que ens han fet.
Aquest cop no cal escriure la recepte....eh !!




Gracies Rosa estaven bonìssims !!!

dilluns, 8 d’octubre de 2012

CONILL AMB SAMFAINA




INGREDIENTS

1 conill
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 tomàquet madur
2 alls
1 fulla de llaure
1/2 got de conyac
sal, oli, pebre



PREPARACIÓ

Salpebrar el conill i rostir-lo a la cassola amb una mica d'oli, quan estigui ben ros tirar-hi el conyac i deixar reduir.
Mentrestant tallar la l'albergínia, el pebrot, els alls i el el tomàquet pelat a daus petits per fer la samfaina. En una paella posar oli i quan estigui calent tirar-hi el pebrot, l'albergínia i els alls. Salar al gust i anar remenant. Quan les verdures estiguin casi cuites afegir-hi el tomàquet i acabar de coure a la cassola amb el conill.




dissabte, 6 d’octubre de 2012

PRÉSSEC AL VI RANCI




INGREDIENTS

préssecs
500 ml de vi ranci
6 cullerades de sucre
1 branca de canyella
2 claus
2 anís estrellat
la pell d'una llimona

PREPARACIÓ

Pelar els préssecs, partir-los per la meitat i treure el pinyol. Posar-los en una cassola amb tots els ingredients a foc mínim fins que estiguin tous i el liquid hagi reduït

dilluns, 1 d’octubre de 2012

COCA DE FORNER



Aquesta es una recepte del llibre de Xavier Barriga. He vist que el blog "Gourmanderies " hi ha aquesta recepte pas a pas molt ben  explicada. http://gourmenderies.blogspot.com.es/



He de dir que la coca ha quedat genial!!!!!! boníssima.

INGREDIENTS

500 g de farina de força, jo n'he necessitat una mica mes
10 g de sal
120 g de sucre
100 g de mantega
3 ous
150 ml d'aigua
25 g de llevat fresc
la ratlladura d'una llimona
un polsim de canyella
1 ou per pintar
pinyons
sucre

PREPARACIÓ

Jo la he fet amb la Kitchenaid, per estalviar el temps d'amassar, però el procés es el mateix.
Primer barrejar la farina amb la sal, el sucre, la ratlladura de llimona i la canyella.
Incorporar els ous i amassar.
Jo he desfet el llevat amb els 150ml l'aigua (tèbia) i l'he afegit a la masa, també he de dir que en aquest punt he agut d'afegir una mica mes de farina, doncs la masa era molt fluixa. Això te molt a veure amb el tipus de farina.
Un ,cop tingueu la masa al punt, a mi m'agrada que quedi una mica enganxosa, després al coure-la resulta molt mes esponjosa, la poseu en un bol untat amb una mica d'oli, la tapeu amb film transparent i la deixeu llevar 1 hora.
Agafeu la masa i partiu-la per la meitat i en feu dos boles, les cobriu amb film i les deixeu llevar 30 minuts mes, però aquest cop a la nevera.
Trèieu la masa de la nevera i feu les coques, les deixeu a la bandeja de forn tapades fins que doblin el seu volum.
Escalfar el forn a250º i deixar-hi un recipient amb aigua, al posar les coques baixar la temperatura a220º i coure uns 10 minuts
Jo a les que no porten pinyons els hi he marcat uns talls amb la punta d'un gabinet, les he pintat amb ou  barrejat amb unes gotes d'anis i las he ensucrat i he posat pinyons.