dilluns, 25 de juliol de 2011

FILET DE VEDELLA AL PEBRE VERD - BEEF TENDERLOIN IN BLACK PEPPER SAUCE



Ingredients:
-filet o filets de vedella
-arròs per a la guarnició

Ingredients per a la salsa:
-ceba
-pebre verd en boles
-nata líquida
-sal
-conyac

Preparació:
Sellem la carn per evitar que sagni i, un cop feta la salsa, el tornem a posar dins la cassola per calentar-lo.

Salsa (primera opció), amb base de salsa espanyola:

Prenent com a base la salsa espanyola, hi afegim el pebre verd i la nata líquida.

Salsa (segona opció):

Triturar una ceba fins que gairebé no tingui textura de ceba i la sofregim. Afegim conyac a la ceba i deixem que cogui fins que s'evapori l'acohol. Afegim aigua i una pastilla de brou. Llavors passem tota la barreja per la batedora. Ho tornem al foc i hi afegim les boletes de pebre, lentament. Finalment, amb foc lent, afegim la nata líquida i lliguem una salsa.

XAMPINYONS FARCITS - STUFFED MUSHROOMS



Ingredients:
-xampinyons
-pernil salat
-porro
-all
-julivert
-cibolet
-parmesà

Preparació:
Rentar els xampinyons i tallar-los el peu i col·locar-los cap per amunt sobre la safata de forn. En una paella, posem porro picat i el saltegem. Hi afegim sal, oli d'oliva i oebre, all i julivert, i finalment afegim el pernil tallat a trossets. Treiem de la paella del foc i omplim els xampinyons amb l'ajuda d'una cullera. Posem els xampinyons dins del forn A 180ºC fins que siguin quits. Els retirem i afegim el formatge parmesà i el cibolet tallat fi.

-English version:


Ingredients:
-mushrooms
-ham
-leek
-garlic
-parsley
-chives
-parmesan cheese

Procedure:
Clean the mushrooms and cut the tails. Put on an oven sheetpan, the head facing down. In a pan, we put the leek cut into pieces and we fry it in olive oil. We add garlic and parsley, and finally the ham. We leave it to fry for a while, until roasted. We add a little bit of salt and pepper. 
We put it aside. With a spoon, we fill the mushrooms with the mixture, and we add some parmesan cheese on top, zested. We put it in the oven at 180ºC until done. Once it is done, we add chives, cut in small pieces.

dijous, 21 de juliol de 2011

CARN RELLENA DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE



Ingredients:
-tapa plana de vedella oberta
-150 gr de pernil dolç tallat fi
-formatge cheddar
-formatge gouda
-sal
-pebre
-farigola
-romaní

Preparació:
Obrim la peça de carn, la salpebrem, i posem per tot arreu el pernil dolç i els formatges. Enrotllem la carn i la lliguem. L'arrebossem una mica mb les herbes i la sal.
Es pot coure tant al forn com en una paella, amb una mica d'oli. Primerament la sellem, i després baixem el foc i l'anem vigilant. Si la fem al forn, la segellem primer a la paella i la posem al forn ja calent a 180ºC. Cal anar vigilant-la i punxar-la si fa falta.

SACHER DE XOCOLATA A LA MEVA MANERA



Ingredients:
-200 gr de sucre
-250 gr de perles de xocolata negra
-200 gr de mantega
-200 gr de farina per biscuit
-4 ous
-un sobre de llevat
-un polsim de sal

Per al farciment:
-melmelada d'albercoc

Per a la cobertura:
-150 ml de nata
-una cullerada de mantega
-300 gr de perles de xocolata
-aigua

Preparació:
Fonem part de la mantega amb tota la xocolata al bany maria i la reservem. Batem la resta de la mantega amb els rovells d'ou i el sucre fins que blanquegi. A aquesta crema afegim la farina tamissada, ho barregem amb la mantega i la xocolata foses. Afegim el llevat i la sal. Finalment, afegim les clares muntades a punt de neu.

Posem mantega en un motlle de 24 i hi posem la massa. Ho introduïm al forn a uns 180ºC durant uns 40 min (punxeu-lo per veure si està llest).

Treiem el pastís del forn i el deixem refredat, preferiblement desmotllat i sobre una reixa. Un cop fred, el tallem per la meitat amb compte, el farcim amb la melmelada, el muntem de nou.

Ara fem bullir la nata i afegim una miqueta d'aigua, i un cop ha bullit, ho retirem del foc i afegim la mantega i la xocolata. Ho barregem fins obtenir una salsa brillant. Cobrim el pastís amb la xocolata.

PA DE PESSIC DE COCO



Ingredients:
-180 gr de farina per biscuit
-60 gr de coco ratllat
-4 ous
-200 gr de sucre
-100 ml de llet de coco
-60 ml d'oli de girasol
-els dos sobres de gassificant per a reposteria
-unes gotes d'anís
-virutes de xocolata i sucre glas per a la cobertura

Preparació:
Ajuntem tots els ingredients i els barrejem tots conjuntament de forma uniforme, perquè no cal fondre cap ingredient. Afegim el gassificant al final. El posem un motlle prèviament untat amb mantega i el posem al forn 180ºc fins que sigui cuit.

Un cop desmotllat, el cobrim amb sucre glas, coco ratllat i virutes de xocolata.

PASTA DE FULL AMB CARBASSÓ



Ingredients:
-una làmina de pasta de full
-carbassó tallat molt fi
-formatge de cabra
-tomàquets cherry
-ou per pintar

Preparació:
Pintem la pasta de full amb l'ou i la posem amb la forma desitjada al forn, durant uns 7 o 8 minuts a 200ºC.
Passem els talls de carbassó per la planxa volta i volta i el retirem. Treiem la pasta de full, col·loquem les làmines de carbassó fent una capa, fem una nova capa de formatge de cabra, i una altra capa de carbassó que ho tapi tot i tomàquets cherry. Ho enfornem tot de nou fins que tot estigui daurat i cuit.

Aquesta recepta es pot fer tant amb carbassó cru (que queda més cruixent) com amb carbassó a la planxa.

-English version:


Ingredients:
-puff pastry sheet
-zuchinni
-goat cheese
-cherry tomatoes
-1 egg

Procedure:
We paint the puff pastry with the egg and we put it in the oven with the shape we want, for 7 or 8 minutes at 200ºC.
In a pan, painted with a little bit of olive oil, we roast the zuchinni until it is soft and we put it aside.
We take the pastry out of the oven and cover it with a sheet of zuchinni, then a sheet of goat cheese, and finally another sheet of zuchinni and the cherry tomatoes.
We put it again in the oven until everything is roasted.


MINI-PALMERETES DE PASTA DE FULL - PUFF PASTRIES



Ingredients:
-pasta de full
-sucre
-mantega

Preparació:
Disposem una pasta de full i la tallem de forma rectangular. Espolvorejem la pasta amb sucre completament, i hi afegim per sobre uns trossets petits de mantega. Comencem a enrotllar per cada cantó, ensucrant cada volta, fins que els dos extrems es trobin.

Tallem la pasta a llesques fines amb un ganivet cobert amb mantega, i ho anem disposant sobre una reixa de forn amb paper sufluritzat. Les aplanem bé per evitar que al forn es deformin. Les espolvorejem amb sucre i un trosset de mantega. Les introduïm al forn a 190-200ºC durant uns 15 minuts.


-English version:

Ingredients:
-ready-made puff pastry
-sugar
-butter

Procedure:
We cut the pastry in a rectangle or a square. We cover it with sugar and we add small pieces of butter. We roll each of the sides, and we sparkle each round with sugar. Once the sides get together, we cut it in loafes with a knife. We put each pastry spearately on the oven paper and we make it thin and plain with a spatula, we sparkle it with sugar and butter and we introduce it in the oven at 195-200ºC for 15 minutes, until baked.

MILFULLS DE PATATA AMB FORMATGE



Ingredients:
-4 patates grans
-300 gr formatge gouda ratllat
-1 ou
-250 ml nata líquida
-sal
-pebre

Preparació:
Pelem les patates i les tallem molt fines, preferiblement amb una màquina (han de ser finíssimes, sinó no es couran). Agafem una safata que pugui anar al forn i hi posem una capa de patates amb sal i pebre (no gaire), una capa de formatge, i així repetidament. En algunes capes de patata hi afegim un rajolí de nata líquida per huitejar-les fins arribar a la part superior, que acabarem amb patata.
Batem un ou amb uns 200 ml de nata, hi afegim sal i pebre i ho afegim a la última capa de patata, deixant que s'escoli.
Ho posem al forn a 160ºCi un cop veiem que les patates es comencen a daurar, ho tapem amb paper d'alumini. Ho deixem força estona (2 hores com a mínim), i per saber si ho hem de retirar ho punxem com si fos un pastís.
Quasi bé al final de la cocció, destapem la safata i ho cobrim tot amb formatge ratllat. Deixem gratinar.

dimarts, 5 de juliol de 2011

COCA DE TOMÀQUET AMB FORMATGE DE CABRA - TOMATO AND GOAT CHEESE FOCACCIA


Ingredients:
pasta de full
tomàquet cherry
formatge de cabra
fulles d'alfàbrega

Preparació:
Preparem la pasta de full amb la forma que volguem, li fe una vora, la pintem amb ou batut, i l'efornem. Un cop estiqui quasi cuita, afegim el formatge de cabra, els tomàquets cherry obert per la meitat amb una mica de sal i oli i les fulles d'alfàbrega. Ho enfornem fins que el formatge estigui ros.

-English version:


Ingredients:
puff pastry
cherry tomatoes
goat cheese
basil leaves

Procedure:
We prepare the puff pastry in the shape we want, we can put a frame on, and we paint it with an egg and we put it in the oven. Once it is golden brown and we add the goat cheese, cherry tomatoes open in half with some oil and basil. We put it in the ovenuntil the cheese is roasted. Preparem la pasta de full amb la forma que volguem, li fe una vora, la pintem amb ou batut, i l'efornem.