Aquest és un plat que feia la meva àvia, i fent una mica de memòria la meva mare s'hi va posar, crec que l'hem recuperat prou bé, aquest és el resultat.
INGREDIENTS
300 gr de carn picada de porc o butifarra
12 talls de llom
1 ceba
2 alls
1 tomàquet madur
farina
un raig de vi blanc
un grapat d'avellanes
sal i pebre
brou
PREPARACIÓ
Desfulleu la col procurant de no trencar les fulles, renteu-les i poseu-les a bullir amb aigua i sal. No ha de quedar gaire cuita per poder-les treballar.
Exteneu les fulles de col sobre un drap i farciu-les amb un tros de butifarra, enrotlleu la fulla de col com si fos un farcell, enfarineu-lo i fregiu-lo lleugerament.
Fregiu el llom, tambe enfarinat, en el mateix oli i reserveu-lo amb els farcells.
Amb una mica d'oli, feu un sofregit amb ceba, un all i una mica de tomàquet. Quan estigui dauradet, tireu-hi un rajet de vi blanc i deixeu-ho reduir. Afegiu el brou, i finalment poseu-hi el llom sobre els farcellets i deixeu-ho coure tot junt.
Per acabar, feu una picada amb les avellanes i afegiu-la a la cassola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada