dilluns, 20 de febrer de 2012

FARCELLETS DE COL

Aquest és un plat que feia la meva àvia, i fent una mica de memòria la meva mare s'hi va posar, crec que l'hem recuperat prou bé, aquest és el resultat.



INGREDIENTS

una col
300 gr de carn picada de porc o butifarra
12 talls de llom
1 ceba
2 alls
1 tomàquet madur
farina
un raig de vi blanc
un grapat d'avellanes
sal i pebre
brou








PREPARACIÓ

Desfulleu la col procurant de no trencar les fulles, renteu-les i poseu-les a bullir amb aigua i sal. No ha de quedar gaire cuita per poder-les treballar.
Exteneu les fulles de col sobre un drap i farciu-les amb un tros de butifarra, enrotlleu la fulla de col com si fos un farcell, enfarineu-lo i fregiu-lo lleugerament.
Fregiu el llom, tambe enfarinat, en el mateix oli i reserveu-lo amb els farcells.
Amb una mica d'oli, feu un sofregit amb ceba, un all i una mica de tomàquet. Quan estigui dauradet, tireu-hi un rajet de vi blanc i deixeu-ho reduir. Afegiu el brou, i finalment poseu-hi el llom sobre els farcellets i deixeu-ho coure tot junt.
Per acabar, feu una picada amb les avellanes i afegiu-la a la cassola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada