diumenge, 30 de setembre de 2012

PATATES HASSELBACK


Aquestes patates  son típiques de Suècia son molt fàcils de preparar i resultant un bon acompanyament per molts plats, o soles!.





INGREDIENTS

Patates
alls
oli d'oliva
flor de sal
mantega

PREPARACIÓ

Rentar les patates molt be, doncs les prepararem amb pell.
Es tracta de fer uns talls a la patata però sense arribar a tallar-la del tot. Una bona manera de fer-ho es utilitzant una cullera, així:









Agafar un all i tallar-lo a lamines. posar una lamina d'all entre cada tall de patata, amb una mica de sal fina i unes gotes d'oli. 




Posar-les en una safata de forn i posar sobre de cada patata un tros de mantega i una mica de sal gruixuda. Coure-les a uns 190º fins que estiguin cuites, això dependrà del tamany de les patates.

dissabte, 29 de setembre de 2012

CREMA DE CACAU "NUTELLA CASOLANA"




INGREDIENTS

75 g de llet tèbia
60 g de sucre glaç
30 g de cacau pur
160 g d'oli de girasol o qualsevol oli neutre
culleradeta de vainilla liquida
30 g de farina d'ametlles

PREPARACIÓ

Es aconsellable per fer aquesta recepte util.litzar el turmix, es mes senzill de fer que amb la thermomix o d'altres semblants.
Barrejar la llet i el sucre, i amb l'oli es tracta de fer una" lactonesa", anirem tirant apoc apoc l'oli a la llet amb l'ajud del turmix fins que lligui, un cop lligat, a de tenir la consistencia d'una maionesa, afegiren el cacau i opcionalment la farina d'ametlles.


Si els nens la troben poc dolça, doncs el cacau pur es intens de gust, s'hi pod afegir llet condensada.

divendres, 28 de setembre de 2012

MELINDROS




INGREDIENTS

90 g de farina
90 g de sucre
3 ous
la ratlladura d'una llimona

PREPARACIÓ

Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la meitat del sucre, fins aconseguir una crema molt emulsionada. Muntar les clares a punt de neu i treballar-les 10 segons amb la resta del sucre.
Incorporar la farina tamisada i la ratlladura de llimona a la preparació dels rovells. Afegir les clares tot remenant de dalt a baix.
Posar dins d'una mànega pastissera. Tallar tires de paper de forn de la mida dels melindros, i els hi estirem. Arrebossar amb sucre glaç i coure al forn a 180º.
Muntar de dos en dos quan encara estan calents per la part no torrada, com que no pota sucre s'enganxaran tots sols. 







dijous, 27 de setembre de 2012

FORMATGE AMB RAÏM

ARA QUE EL RAÏM ESTA EN EL SEU MILLOR MOMENT, ACOMPANYAT DE FORMATGE RESULTA UNA COMBINACIÓ EXCEL.LENT.






dimecres, 26 de setembre de 2012

LLENTIES VERMELLES








                         QUIN COLOR!!!!


Les llenties vermelles tenen una mida similar a la llentia pardina, encara que el seu fort color ataronjat la diferència a simple vista de la castellana. Després, si les mirem més minuciosament, observarem que les llenties vermelles estam desproveïdes de la pell o pellofa que les protegeix, la qual cosa les converteix en un aliment ideal per a totes aquelles persones que tenen problemes digestius amb els llegums.
Com totes les llenties, les llenties vermelles, tenen grans valors nutricionals, entre els quals destaquen la seva gran aportació de ferro, zinc, seleni, hidrats de carboni, proteïnes, vitamines B1 o tiamina, etc.
A més de ser una gran font de fòsfor, manganès, i àcid fòlic.
Per al seu ús, les llenties vermelles no necessiten remull en aigua previ, n'hi ha prou amb rentar-les amb aigua freda  i posar-les a coure de 10 a 15 minuts, encara que el seu cridaner color ataronjat es tornarà groc palla després de la cocció i la llentia gairebé acabarà desfeta. Per això, aquesta varietat és ideal per preparar-la en cremes, purés o sopes.

INGREDIENTS

500 g de llenties vermelles
1 ceba
2 porros
tomàquet de penjar
1 fulla de llaure
1'5 l de brou vegetal o aigua
sal, oli i pebre

PREPARACIÓ

En una cassola fer un sofregit amb la ceba i el porro, quan estiguin daurats afegir el tomàquet pelat i sense llavors. Pasts 5 minuts afegir el bou, les llenties i la fulla de llaure. Deixar coure 15 o 20 minuts.
Retirar la fulla de llaure i triturar.
Es pod acompanyar amb uns encenalls de porro, finament tallats i fregits, que quedin cruixents.





dilluns, 24 de setembre de 2012

QUICHE





Una Quiche sense base. Els nens els hi ha agradat molt.

INGREDIENTS

3 ous
250 ml de nata
250 g de bacó
200 g de formatge Havarti
100 g de Cheddar
sal i pebre

PREPARACIÓ

No he utilitzat el motllet clasic de Quiche, he fet servir un motlle de silicona doncs al no tenir base es desmotlla facilment donan-li la volta.
Engasar el motlle amb una mica de mantega i escalfar el forn a 180º.
En un bol batre els ous amb la sal i el pebre, afegir la nata i batre una mica mes.

Tallar el bacó i el formatge Havarti a trossets petis, rallar el Cheddar i afegir-ho tot plegat al ous batuts.
Posar la preparació al motlle i fornejar a 180º fins que agafi color i al punxar-la l'eina surti neta.



diumenge, 23 de setembre de 2012

LLOM AMB AMETLLES




INGREDIENTS

Un tros de llom de dos colors d'uns 500 g
2 cebes
un raig de conyac
200 ml de llet
200 ml de nata
100 g d'avellanes torrades
oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

En una cassola amb una mica d'oli enrrosir el llom, previament salpebrat i reservar.
Tallar la ceba a daus no gaire grans i rostir-la a la cassola on hem cuit el llom, quan agafi color i tirem el conyac i el deixem reduir, afegim la llet i les avellanes torcejades i deixem coure uns 20 minuts.
Mentrestant tallem el llom ni prim ni gaire gruixut.
Afegim la nata a la cassola, rectifiquem de sal i seguidament i posem el llom, deixem coure 10 minuts i ja el tenim llest.
Jo el serveixo acompanyat d'arròs blanc.

dissabte, 22 de setembre de 2012

LA MEVA COLLITA





LA MEVA PRIMERA COLLITA 100 % ECOLÒGICA






dijous, 13 de setembre de 2012

" DOS EN UN" PASTIS I GELAT AMB LEMON CURD


Aquesta es una recepte " dos en un ".  M'explicare: resulta que feia dies que volia fer lemon curd però quan el vaig tenir fet va resultar que a ningú li venia de gust. I de que en faig?.
Dons be, aquest es el resultat: UN PASTIS I UN GELAT




Primer recordem la recepte de lemon curd, que es la base de l'historia.

LEMON CURD

INGREDIENTS

290 g sucre
135 g mantega
200 g suc de llimona
4 ous
1 ratlladura de llimona


PREPARACIÓ

El lemon curd jo el faig amb la thermomix.
1- rallar la pell d'una llimona i reservar
2- posar en el vas el sucre i polvoritzar a velocitat màxima 30 segons
3- afegir la ratlladura de llimona i polvoritzar a velocitat màxima 30 segons mes
4- afegir el suc de llimona, la mantega i els ous, batre uns segons i després programar 10 minuts a 80º velocitat 2.

PASTIS

INGREDIENTS

100 g de galetes Maries
60 g de mantega
1 terrina de les mes grans de philadelphia, crec que son 350g
la mitat de lemon curd que hem preparat
3 fulles de gelatina

PREPARACIÓ

Moldre les galetes i barrejar-les amb la mantega ( a temperatura ambient ).
Omplir la base d'un motlle desmuntable de 20 o 22 cm amb la galeta, coure al forn entre 5 i 8 minuts a 180º.
Posar la gelatina en un bol amb aigua freda, quan estigui tova la desfer amb 2 dits d'aigua calenta i deixar temperar.
En un bol i amb l'ajud d'una batedora, barrejar el formatge amb el lemon curd, quan no quedi cap grumoll i afegir la gelatina. Abocar la crema sobre la galeta i desar a la nevera 3 o 4 hores.
Decorar amb una mica de lemon curd.
FacilisimRapidisim i Boníssim!!!!





GELAT

INGREDIENTS

500 ml de nata
la resta de lemon curd

PREPARACIÓ

Muntar la nata, afegir el lemon curd i barrejar fins que quedi ben integrad.  I ja està!! a la geladora.

Si no teniu geladora es te que posar al congelador i batre de tant entat durant les 3 o 4 primeres hores.
Jo l'he servit amb melmelada de mores.




diumenge, 9 de setembre de 2012

LLIBRE KITCHENAID



Ja  os vaig explicar que vaig comprar la Kitchenaid, i estic molt contenta.
Però he de dir que la famtastica maquina ve sense llibre de cuina i amb unes instruccions molt bàsiques, que no serveixen de gran cosa.
Hi ha la posibilitat de enviar un cupó amb les teves dades a Brueles perque t'envin un llibre de receptes, però a mi no m'ha arribat.
Dons be, sort que vaig comprar la Kitchenaid a : www.navarreteonline.com/ i l'Alvaro m'ha fet arribar el llibre.
    GRACIES PEL LLIBRE !!!!