Aquest any vaig una mica retardada, avui encara no tenia la mona feta i no sabia de que la faria.
Finalment he decidit improvisar, així que he fet un pa de pessic d'avellana, farcit de pasta d'avellana i cobert de mantega.
150 g d'avellanes torrades
50 g de mantega de cacau
60 g de sucre llustre
180 g de farina
200 g de sucre
4 ous
60 g d'oli d'oliva de gust suau
60 g de llet
1 sobre royal
mantega de cobertura:
350 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre llustre
90 g de llet sencera
PREPARACIÓ
Per fer la past d'avellanes he utilitzar la thermomix, primer he triturat les avellanes fins convertir-les amb pols, després i he afegit la mantega de cacau fosa i el sucre llustre, he programat 1 minut a 50º a màxima velocitat, després he baixat a velocitat 7 durant 3 minuts.
De la pasta obtinguda n'he reservat la mitat i he deixat la resta dins del vas de la thermomix.
He afegit els ous i el sucre a la pasta que tenia dins del vas , l'he programat 2 minuts a velocitat 4.
Passat aquest temps he afegit la resta d'ingredients i he programat 3 minuts a velocitat 5.
per fer la mantega he posat, la mantega, la llet i el sucre llustre dins del vas de la therrmomix, amb la papallona, durant 2'5 minuts a velocitat 3'5, durant 2 minuts.
Ja esta apunt per guarnir-lo i donar-li els retocs finals
L'he posat en un motlle de 22 cm untat amb mantega i l'he posat al forn, que ja tenia colent a 185º,
passat 15 minuts he baixat la temperatura a 175º i he esperar que acabes de coure.
Un cop fred l'he obert per la mitat i he posat la pasta d'avellanes que tenia reservada.
hola bonica, espero que estigueu be, jo he fet la mona que vas penjar l'any passat i ha sigut tot un exit.Gracies per aquestes fantastiques ideas. un peto ben fort per tots quatre!!!!
ResponEliminaMmmmm... que bona d'avellana! I que maca i vistosa que t'ha quedat!
ResponEliminaPetons!
Amb mantega de cacau?! No sé si l'he vist mai per comprar-la, però t'ha quedat amb una pinta boníssima!
ResponEliminaMarta
Queda molt bonica la mona, així tan blanqueta. Me l'apunto
ResponEliminaPTNTS
Dolça
T'ha quedat una mona preciosa :) Jo encara no l'he feta pq estava de viatge, però també tinc pensat fer-la de mantega ^^
ResponEliminaPetons :)
Moltes Felicitats, t'he nominat pel premi Best Blog!!!!
ResponEliminahttp://lacapsetadelsmeustresors.blogspot.com.es/
Que preciosidad.
ResponEliminaBesinos