Aquesta recepta de pa es molt senzilla, perquè no cal amassar. El va inventar accidentalment, fruit d'un oblit, la Doris Grant al any 1944.
Jo el vaig veure fer a la Lorreine Pascale, que te la capacitat de fer que tot sembli molt fàcil veure-la treballar es fantàstic.
He variat lleugerament els ingredients, la recepte original es 100% integral.
INGREDIENTS
100 g de farina integral
400 g de farina de força
10 g de sal
300 g d'aigua
1 cullerada de mel
10 g de llevat de forner
PREPARACIÓ
Barrejar en un bol les dos farines i la sal.
Medir l'aigua i escalfar-la a uns 36º, diluir-hi el llevat, afegir-hi la mel i deixar-ho reposar uns 5 minuts.
Afegir l'aigua a la farina i amassar just per integrar tots els ingredients, fer una bola, deixar-la sobre la safata de forn tapada amb film i un drap i que llevi durant uns 40 minuts.
Jo he pintat el pa amb llet , l'he marcat amb uns tall i l'he espolvorajat amb una mica de formatge de Parma.
Escalfar el forn a 230º. Al posar el pa baixar la temperatura a 200º i posar una bandeja amb glaçons a l'hora que entrem el pa.
oh! El teu bloc ja ho diu tot, Chus. Boníssim!!
ResponElimina