dilluns, 16 de gener del 2012

SOPA DE CEBA


INGREDIENTS

3 Cebes grans
40 gr de mantega
1 l. de brou
una rameta de farigola
1 fulla de llaurer
1 culleradeta de sucre
4 llesques gruixudes de pa
2 cebes petites
150 gr de formatge rallat, gruyère o chedar

PREPARACIÓ

Precalenteu el forn a 200º
Peleu i talleu les cebes a làmines. Calenteu la mantega per coure-hi la ceba, amb sal i la culleradeta de sucre a foc lent per que quedi ben tova, daurada i caramelitzada (aixo ès el que donarà tot el gust a la sopa). Adheriu-hi el brou, la farigola i el llaurer i deixeu-ho coure 10 minuts a foc suau.
Repartiu la sopa en 4 mini-cocottes.
Talleu les llesques de pa de manera que siguin una mica més grans que les cocottes.
Peleu les 2 cebes petites i partiu-les per la meitat. En una paella, enrrosiu les cebes quan ja quasi estiguin treieu-les, feu un foradet en cada llesca de pa i col.loqueu-hi les cebes i acabeu de enrossiir-ho tot junt a la paella, retireu-ho amb una espàtula i col.loqueu la llesca de pa sobre cada cocotte i espolvoregeu amb el formatge rallat.
Poseu-les al forn uns minuts fins que el formatge estigui cruixent i gratinat.
Serviu de seguida!

1 comentari: