dilluns, 16 de gener de 2012

SOPA DE LLAMANTOL


INGREDIENTS

1/2 llamàntol per persona
5 tomàquets madurs
1 pebrot vermell
2 cebes grosses
3 alls
1 branqueta de julivert
1/2 copeta de brandy

PREPARACIÓ

Per fer aquest plat és molt important que els llamàntols estiguin vius, perquè no es perdi la substància del cap.
Tallar els llamàntols per la meitat i treure tot el contingut del cap, reservar-ho per fer una picada.
En una olla gran, posem a sofregir les cebes amb una mica d'oli, quan agafin una mica de color hi afegiren el pebrot tallat petit, ho deixem uns minuts i afegim els tomàquets pelats i sense llavors. Deixem coure i per últim hi posem 2 alls. Quan estigui cuit ho traiem del foc, retirem l'excés d'oli i ho triturem fins aconseguir un puré ben fi. Ho tornem al foc i afegim l'aigua, que medirem amb un plat de sopa, i hiposem tans plats com comensals (més 2 mides extres).
Ha arribat el moment de posar-hi els llamàntols, rectificar de sal i pebre i deixar coure.
Per últim, fem una picada amb l'all, el contingut dels caps  i el conyac (es pot fer amb el turmix) i ho aboquem a la sopa.
La podem servir acompanyada d'unes llesques de pa tallades molt fines i torrades al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada