dimecres, 4 de maig del 2011

ÀNEC MUT A LA TARONJA - DUCK A L'ORANGE

Aquesta recepta la vaig trobar per internet per casualitat i em va semblar bona.
.L'ànec es pot fer tant amb l'ànec sencer al forn, com a quarts a la cassola.

Ingredients:
1 ànec mut
sal
pebre
1 cullerada de sucre
2 cullerades de mantega
2 cullerades de vinagre de mòdena
1 copa de xerès
6 taronges

Preparació:
primerament li treiem el fetge. Un cop tret, freguem l'ànec amb sal i pebre i el posem al forn sencer, o a trossos a la cassola, fins que sigui cuit. Un cop cuit, el deixem refredar. Quan ja és fred, treiem el suc que ha deixat anar durant la cocció i barrejem aquest greix amb el suc de quatre taronges. Pelem les dues altres taronges i en bullim la pell en juliana, i les tallem pelades a rodanxes i les passem per la paeella amb una mica de mantega. Posem una mica de mantega en una cassola i hi tirem una cullerada de sucre. hi aboquem el vinagre, la pell de la taronja en juliana, la copeta de xerès i el suc de les taronges mesclat amb el greix de l'ànec.
Triturem el fetge i l'afegim a la cassola, i ho deixem coure tot durant 10 minuts. Servim l'ànec amb la salsa i acompanyat de la taronja a rodanxes.

------English version:


I found this recipe through the internet and I thought it was really tasty. Duck can be cooked in pieces or as a whole.

Ingredients:
1 duck 
salt
pepper
1 spoonful of sugar
2 spoonfuls of butter
2 spoonfuls of balsamic vinega
1 glass of sherry
6 oranges

Procedure:
First we take out the duck's liver. Once the liver is taken out, we rub the duck with salt and pepper and we put it i an oven bowl, and we put it in the oven until it is roasted. Once it is roasted, we take it out of the oven and we leave it to cool. Once it has cooled down, we take the juice that the duck produced while cooking and we mix that fat with the juice of 4 oranges. We peel the other 2 oranges, we boil the peel cut in longitudinal pieces and we cut the peeled orange in loafes. Then we prepare a frying pan with soe butter and we put the orange loafes in it, frying them a little. 
In another cooking pan, we put some butter and we add a spoonful of sugar, the vinegar, the orange peel, the glass of sherry, the orange juice and the fat from the duck. 
Last, we put the liver in a mixer and we add it to the sauce and we leave it to cook medium heat for 10 minutes. We serve the duck with some sauce and the orange loafes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada