dimarts, 31 de maig de 2011

PANNACOTTA



Ingredients:
5oo ml de nata
4 fulles de gelatina
4 cullerades de sucre
250gr de cireres
80gr de sucre
1 llimona

Preparació:
Possar en remull les fulles de gelatina.
Escalfar la nata amb el sucre i quan estigui a punt de bullir la retirem del foc i afegim les fulles de gelatina, remenant bé fins que es dissolgui. Repartir en motlles o copes i deixar refredar a la nevera unes 2 hores.
Treure el pinyons a les cireres i posar-les a coure amb el sucre i el suc d'una llimona, quan les cireres estiguin toves ho retirem del foc i ho triturem i ho deixem refredar.
Desmotllem la pannacotta i la servim amb el preparat de cireres per sobre.

English version:


Ingredients:
5oo ml heavy cream
4 jelly sheets
4 spoonfuls of sugar
250gr cherries
80gr sugar
1 lemon

Procedure:
Put the jelly sheet in a bowl with water.
Heat the heavy cream with sugar without boiling. Place out of the fire and add the jelly sheets, mixing it well until blended. Put in a mould or several moulds and put in the fridge. 
Take the bone off the cherries and put in a pan with sugar and the juice of a lemon. Once the cherries are moisted we place it out of the fire and we leave it to cool. 
Take the pannacotta out of the mould and serve with the cherries.

TATIN D'ALBERCOCS - APRICOT TATIN TART



Ingredients:
albercocs
6 cullerades de sucre
2 cullerades d'opoto
pasta de full

Preparació:
Rentar el albercocs i partir-los per la meitat. En una cassola que pugui anar al foc, fem un caramel amb el sucre i l'oporto, hi afegim els albercocs i els caramel·litzem  sense que es desfagin. Treiem la cassola del foc i tapem els albercocs amb una làmina de pasta de full del diàmetre de la cassola, la pintem amb ou i la posem al forn que tindrem precalentat a 190º.
Un cop cuita la treiem del forn i en calent li donem la volta com si fos una truita, els albercocs han de quedar a sobre i la pasta de full a sota.
Serviu-la amb nata.

-English version:


Ingredients:
apricots
6 spoonful of sugar
2 spoonful of oporto wine
shorstcrust pastry

Preparació:
Clean the apricots and cut them in halves. In a pan, we make caramel with the sugar and oporto wine, we add the apricot halves and we leave them to cook. We take the pan out of the fire and we put the apricots in a tart mould. we cover the apricot halves with a sheet of shortcrust pastry that we will have painted with egg. We put the mould in the oven that will be preheated at 190ºC.
Once the crust is baked and golden we take the tart out of the oven and we turn it around, so the apricots will be on top. 

POLLASTRE AL FORN - CHICKEN ROAST



Ingredients:
1 pollastre
sal
curry
farigola
sàlvia
romaní
alls
1 copa de conyac
una mica de llard de porc ibèric

Preparació:
Fregar el pollastre amb una mica de llard.
En un bol petit barrejem sal i curry per sal·lar el pollastre, el posem en una bandeja de forn juntament amb les herbes i els alls, i sense oli, i l'enfornem a 180º.
Passada una mitja hora, donem la volta al pollastre i tirem el conyac. El deixem fins que estigui cuit.
Fregim unes patates i uns tomàquets madurs per acompanyar.

- English version:


Ingredients:
1 whole chicken ready to be roasted
salt
curry powder
thyme
sage
rosemary
garlic
a glass of cognac
a little amount of lard 

Procedure:
Rub the chicken with lard, not a huge amount of it but only for the spice mixture to stick to the chicken. In a small bowl we mix salt, curry, the garlic (cut in small pieces) the herbs and we rub the chicken with that mixture. We place the chicken in an oven sheet pan and we put it in the oven (180ºC). 
After 30 minute we turn the chicken around and we pout the cognac on it and we leave it in the oven until it is roasted. We can fry some tomatoes and potatoes to garnish it.

divendres, 20 de maig de 2011

TRUFES DE XOCOLATA - EASY CHOCOLATE TRUFFLES



Ingredients:
250gr de xocolata amb un 65% de cacau
250ml de nata líquida
fideus de xocolata o cacau en pols

Preparació:
Calentar la nata fins que bulli, fora del foc i afegim la xococolata a trossets i anem remenant fins que estigui fosa.
Deixem refredar a la nevera, i quan estigui dur fem les boletes i les arrebossem amb els fideus o el cacau.
Si voleu la xocolata la podeu aromatitzar amb algun licor.


- English version:


Ingredients:
250gr 65% cocoa chocolate
250ml heavy cream
cocoa powder

Procedure:
Put the heavy cream in a pan and heat it until it is about to boil, place out of the fire and start adding pieces of chocolate and mix until it is melted.
Let it cool down in the fridge, and once it hardens we make little balls and we decorate them with cocoa powder. 
You can use a sweet liquor and add it to the chocolate before making the balls.

TARTA TATIN - TATIN TART


Aquesta es una recepta a la que jo li tinc un carinyo molt especial, perquè era l'especialitat culinària de la meva germana Gemma, li sortia boníssima, i des que ella ja no hi és jo no l'havia tornat a fer.
Així que aquesta recepta va dedicada a ella, no sap com la trobo a faltar.

Ingredients:
1 kg de pomes
80 gr de mantega
8 cullerades de sucre
un rajet d'Oporto
pasta de full

Preparació:
Pelar les pomes i tallar-les a quarts, si són petites les podeu partir per la mitat.
Necesitem una cassola que pugui anar al forn, primer la posem al foc amb la mantega i el sucre per fer un caramel, quan ja esta fos hi tirem l'Oporto i afegim les pomes fins que estiguin caramelitzades.
Agafem la pasta de full i la tallem a la mida de la cassola per cubrir les pomes i que en sobri una mica (perquè al coure-la encongeix), la pintem amb ou i la posem al forn a 180º fins que estigui ben rossa.
Aquesta tarta convé desmotllar-la en calent, tot just sortir del forn, i en compte de no cremar-se. Cal agafar un plat i girar-la com si giressiu una truita, de tal manera que la base ara serà la pasta de full i la poma quedarà vista.
Es serveix tèbia i a mi m'agrada acompanyar-la amb gelat de vainilla.

-English version:


I'm very fond of this recipe because it was one of the culinary specialties of my sister Gemma, and it tasted really good, but I hadn't made it since she was gone. 
So I dedicate this recipe to her, god only knows how much I miss her.

Ingredients:
1 kg apples
80 gr of butter
8 spoonfuls of sugar
Oporto wine
ready made puff pastry

Procedure:

Peel the apples and cut in quarters, or in halves if they are small.
We will need a cooking pan that can be put in the oven. 
First we cook the butter and the sugar to make a caramel. once it has melted dows, we add the oportowine and the apple quarters until they have been caramelised.
We take the pan out of the fire.
Then we take the puff patry and we cover the apples, we pain it with a wisked egg and we place it in the oven, which will have been preheated at 180ºC until it is golden. 
Finally, we hace to take it out of the mould while it is hot. We place a dish under the mould and we turn it around, the puff pastry becoming the base of the tart.
We leave it to cool down and we can serve it with some vanilla ice-cream. 




ARRÒS AMB GAMBES -RICE WITH SHRIMPS

Ingredients:
350 gr  de gambes
1 ceba
1 tomàquet madur
2 alls
4 tasses d'arròs
6 tasses d'aigua
julivert
oli
sal

Preparació:
Possar oli en una cassola i daurar-hi les gambes, quan estiguin les treiem i en aquell oli en fem un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet rallat. Quan el sofregit estigui hi tirem l'aigua calenta i l'arròs, a mitja cocció hi afegim les gambes i l'acabem de coure. Just abans de servir hi fem una picada d'all i julivert i li tirem per sobre. Aquest arròs ha de quedar caldós, per menjar amb cullera. I si les gambes són bones és un arròs molt gustós.

-English version:


Ingredients:
350 gr shrimps
1 onion
1 red tomato
2 garlics
4 cups of rice
6 cups of water
parsley
oil
salt

Procedure:
Put oil in a pan and cook the shrimps round and round. Once they are sealed, we put them aside, and we use the oil to fry the onion for the tomato sauce. Then, once the onion is golden, we add the tomato and the garlic. Once it is ready, we add water and the rice. When it is half cooked, we add the shrimps and we finish cooking them together. 
Beforse serving, we grind together the parsley and the garlic, and we put it on top. 
This rice should be like a soup, and the shrimps should be fine, so it will be very tasty. 

dimecres, 18 de maig de 2011

POSTRE DE LLIMONA - LEMON DESSERT

Ingredients


2 iogurts grecs
1 llimona
llet condensada

Preparació


Ratllar la pell de la llimona i treure'n el suc.
Barrejar el suc i la raspadura amb els ioguts i anar-hi afegint llet condensada fins que tingui el punt de dolç que volgueu.
Repartiu en copes i serviu ben fred

---english version:


Ingredients

2 greek yogurts
1 lemon
condensed milk

Procedure:

We take the lemon zest and its peel.
We mix the lemon juice and the peel with the yogurt, adding condensed milk until being as sweet as you want. We put it in cups and we serve it cold.

PECHUGAS DE POLLO AL LIMON



Ingredientes
4 pechugas de pollo
1 cebolla
1 vasito de vino blanco
harina
250ml de nata
el zumo de medio limón

Preparación
Enharinar y salar las pechugas de pollo, freír en aceite y reservar.
Picar la cebolla y pochar en aceite, añadir el vino y dejar reducir, añadir el zumo de limón y la nata. Cuando arranque a hervir poner el pollo y dejar cocer unos minutos en la salsa.

TARONJA AMB CREMA DE IOGURT



Ingredients:
4 taronges
2 iogurts de taronja
el suc i la ralladura de 1 taronja
2 cullerades de llet condensada

Preparació:
En un bol barrejem el suc de taronja, la ratlladura, els iogurts i la llet condensada.
Pelem les altres 3 taronges i les tallem a trossets.
Col.loquem els trossets de taronja en copes i ho banyem amb la crema de iogurt.

dimarts, 17 de maig de 2011

CREMA DE GASPATXO

Ingredients:
1 kg de tomàquets
4 llesques de pa
1 pebrot vermell
1 cogombre
2 alls escaldats
60 ml de llet
oli
sal
vinagre de mòdena
encenalls de pernil ibèric
crostonets de pa fregit

Preparació:
Rentar i pelar el cogombre i els tomàquets. Rentar i tallar el pebrot.
Remullar el pa amb els tomàquets que hem tallat i el suc que deixen anar. Posar tots aquets ingredients en un bol juntament amb els alls prèviament escaldats i triturar, afegir la sal i el vinagre.
Fer una maionesa amb la llet i l'oli i afegir-ne 3 o 4 cullerades a la preparació anterior incorporant-la a poca velocitat. Colar i servir amb uns crostons de pa fregits i uns encenalls de pernil.

CREMA DE MONGETA VERDA AMB CRUIXENT DE PERNIL IBÈRIC


Ingredients:
1/2 kg. de mongeta
dues patates petites
una ceba
100gr. d'encenalls de pernil
250ml. de nata
1litre i mig de brou de pollastre
oli
sal

Preparació:
Netegem les mongetes. Pelem les patates i la ceba. En una cassola amb una mica d'oli hi daurem la ceba, i una mica la patata. Ara ho posem tot a coure amb el brou i hi afegim una part de les mongetes. (En reservarem una part que bullirem a part i deixarem al dente per a la decoració del plat). Quan estigui al punt, triturem el brou de patata, ceba i mongeta fins que quedi una crema ben fina. Hi afegim la nata i ho deixem coure uns minuts. Rectifiquem de sal.

Muntatge del plat:
Al fons d'un plat hi posem les mongetes que hem bullit deixant-les cruixents, a sobre posem els encenalls de pernil, que prèviament haurem passat per la paella, i amb compte, al voltant, hi tirem la crema. Servim la resta de la crema en una gerra.

dijous, 5 de maig de 2011

MANZANA CON CARAMELO

Ingredientes


Para el caramelo:
1/4 parte de azúcar
1/2 parte de agua

Para la manzana:
1 l. de agua
1 taza de azúcar
4 o 5 manzanas
la piel de un limón
1 vaina de vainilla
helado de vainilla

Preparación
Pelar las manzanas. Cocer en agua con el azúcar, la piel de limón y la vaina de vainilla. Dejar cocer 3 o 4 minutos. La manzana tiene que quedar entera.
Hacer el caramelo con el azúcar, el agua y unas gotas de limón.
Poner las manzanas en el plato  y regar por encima con el caramelo. Acompañar con helado de vainilla.

BATUTS

De xocolata:

Ingredients:
-1/2l de llet
-6 boles de gelat de xocolata negra
-1 cullerada de cacau pur

De plàtan:

Ingredients:
-1/4 l de llet
-iogurt de plàtan
-1 plàtan

De maduixa:

Ingredients:
-1/2l. de llet
-6 boles de gelat de maduixa
-mermelada de maduixa i menta per decorar

De vainilla:

Ingredients:
-mig litre de llet
-una cullerada de vainilla
-6 boles de gelat de vainilla


Per guarnir:
-nata
-virutes de xocolata
-fulleta de menta


Preparació:
Batre tots els ingredients junts, i servir ben fred guarnit amb la nata, les virutes y la menta.

dimecres, 4 de maig de 2011

ÀNEC MUT A LA TARONJA - DUCK A L'ORANGE

Aquesta recepta la vaig trobar per internet per casualitat i em va semblar bona.
.L'ànec es pot fer tant amb l'ànec sencer al forn, com a quarts a la cassola.

Ingredients:
1 ànec mut
sal
pebre
1 cullerada de sucre
2 cullerades de mantega
2 cullerades de vinagre de mòdena
1 copa de xerès
6 taronges

Preparació:
primerament li treiem el fetge. Un cop tret, freguem l'ànec amb sal i pebre i el posem al forn sencer, o a trossos a la cassola, fins que sigui cuit. Un cop cuit, el deixem refredar. Quan ja és fred, treiem el suc que ha deixat anar durant la cocció i barrejem aquest greix amb el suc de quatre taronges. Pelem les dues altres taronges i en bullim la pell en juliana, i les tallem pelades a rodanxes i les passem per la paeella amb una mica de mantega. Posem una mica de mantega en una cassola i hi tirem una cullerada de sucre. hi aboquem el vinagre, la pell de la taronja en juliana, la copeta de xerès i el suc de les taronges mesclat amb el greix de l'ànec.
Triturem el fetge i l'afegim a la cassola, i ho deixem coure tot durant 10 minuts. Servim l'ànec amb la salsa i acompanyat de la taronja a rodanxes.

------English version:


I found this recipe through the internet and I thought it was really tasty. Duck can be cooked in pieces or as a whole.

Ingredients:
1 duck 
salt
pepper
1 spoonful of sugar
2 spoonfuls of butter
2 spoonfuls of balsamic vinega
1 glass of sherry
6 oranges

Procedure:
First we take out the duck's liver. Once the liver is taken out, we rub the duck with salt and pepper and we put it i an oven bowl, and we put it in the oven until it is roasted. Once it is roasted, we take it out of the oven and we leave it to cool. Once it has cooled down, we take the juice that the duck produced while cooking and we mix that fat with the juice of 4 oranges. We peel the other 2 oranges, we boil the peel cut in longitudinal pieces and we cut the peeled orange in loafes. Then we prepare a frying pan with soe butter and we put the orange loafes in it, frying them a little. 
In another cooking pan, we put some butter and we add a spoonful of sugar, the vinegar, the orange peel, the glass of sherry, the orange juice and the fat from the duck. 
Last, we put the liver in a mixer and we add it to the sauce and we leave it to cook medium heat for 10 minutes. We serve the duck with some sauce and the orange loafes. 

dimarts, 3 de maig de 2011

MOUSSE DE LLIMONA

Ingredients


60gr de philadelphia
75ml de nata
1 fulla de gelatina
1 cullerada d'aigua
3 cullerades soperes de sucre
1 clara muntada d'ou
1 llimona, el suc i la raspadura

Preparació


En un bol es bat el formatge amb el sucre, després afegim el suc i la raspadura de la llimona.
Hidratem la gelatina i després la desfem amb una cullerada d'aigua calenta. L'afegim a la mescla anterior, i quan tot està ben integrat incorporem la nata muntada i la clara a punt de neu. Ho passem en motlles individuals. Refredem i servim.
Un cop desmotllat, ho cobrim amb melmelada de maduxia, a la que haurem afegit una mica de suc de llimona.

UN BERENAR DE MAGDALENES

Ingredients

3 ous
180gr de sucre
70gr de llet
150gr d'oli de girasol
210gr de farina
1i 1/2 cullerades de vainilla
2 cullerades d'essència d'anís
la ratlladura de 1 taronja
la ratlladura de 1 llimona
2 sobres de gasificant, 1 de cada color

PER EL GUARNIMENT

200gr de xocolata amb llet
50ml de nata líquida

200gr de xocolata sense llet
40ml d'aigua
1 cullrada de mantega

200gr de xocolata blanca

Preparació

Batre els ous amb el sucre, afegir la llet, l'oli, la vainilla, l'anis, la ratlladura de la taronja i la ratlladura de la llimona i batre fins integrar tots els ingredients. Afegir-hi la farina tamissada i els sobres de gasificant.
Preparar els motlles de les magdalenes i omplir-los fins una tercera part, espolvorejar amb sucre i posar al forn previament calentat a 215º. Passats uns 6 o7 minuts quan les magdalenes ja comencen a pujar, baixar la temperatura a 190º fins que estiguin cuites.
Per guarnirles amb xocolata amb llet, escalfem la nata i afegim la xocolata i remenem fins que estigui fosa, si cal ho podem posar uns segons al microones. Un cop fosa la col.lquem dins una màniga pastissera i la deixem refredar.
Per la xocolata blanca, simplement hem de fondre-la al bany María i després posar-la a dins de la màniga pastissera fins que refredi.
Per la xocolata negra, escalfem l'aigua i la mantega i afegim la xocolata, remenant fins que estigui ben desfeta. Un cop desfeta la posem dins de la màniga i la deixarem refredar.
Un cop les xocolates estan al punt per treballar-les decorem amb l'ajuda de la boquilla que ens agradi.

POLLASTRE AL CURRI - CURRY CHICKEN



Aquesta és una recepta de la María Savic.

Ingredients:
2 o 3 pits de pollastre
1ceba
1all
1 tomàquet
1 poma
llorer
conyac
jerez
curri
brou de pollastre
3 cullerades de coco rallat
una mica de safrà
arròs o cuscus
mango

Preparació
Tallar els pits de pollastre a trossets petits, posar sal i pebre i passar-los un moment per la paella amb oli ben calent. Fer un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet quan tingui color afegir-hi la poma pelada i ratllada, el curri, el safrà, el conyac i el jerez, deixar evaporar i tirar el brou i el pollastre. En l'últim moment, quan ja és cuit hi afegim les 3 cullerades de coco rallat.
Servim acompanyat d'arròs blanc o cuscus i mango tallat a trossets.

English version:

Ingredients:
2 or 3 chicken breasts
1 onion
1 garlic
1 tomato
1 apple
laurel
cognac
sherry
curry
chicken broth
3 spoonfuls of dried coconut
a pinch of saffron
rice or cous-cous
mango

Procedure:
Cut the chicken breast in small pieces, put salt and pepper, and put in a pan with hot olive oil. Make a sauce with onion, garlic, and tomato. When it becomes colorful, we add a peeled and zested apple, curry, saffron, cognac, and sherry. We leave it to cook and we add the broth and the chicken pieces. And at the last moment, we put 3 spoonfuls of dried coconut.
We serve it garnished with rice or cous-cous and mango.

dilluns, 2 de maig de 2011

AMANIDA DE PATATES

Ingredients


patates
tonyina
ous
olives farcides
anxoves
enciam
pebrot vermell escalivat
tomàquet
caviar

Preparació
Bullir les patates senceres amb pell i sal i les deixem refredar per poder-les pelar.
Bullir els ous, pelar-los i picar-los.
Tallar les patates a rodanxes, posar per sobre l'ou, la tonyina, les olives a trocets i acabar amb unes anxoves, unes tires de pebrot vermell escalivat, uns tomàquets i unes boletes de caviar.
Es pot amanir de la manera tradicional amb oli sal i vinagre o bé amb una salsa maionesa.