dissabte, 24 de maig de 2014



INGREDIENTS

Pasta fresca
1 ceba tendre
2 alls tendres
1/2 pebrot verd
8 o 10 espàrrecs verds
1 grapat de pèsols
200 gr de xampinyons                                            
               
julivert
100 gr de cansalada viada
100 gr de nata
sal i pebre
julivert
parmesà

PREPARACIÓ


Jo tinc la sort que quasi bé tots els ingredients son del nostre hort ecològic i amb el que i havia i alguna cosa més he fet un plat de pasta.
Primer he tallat totes les verdures, la ceba i el pebrot ben finets, la resta a daus.
En una paella amb oli d'oliva he posat a coure la ceba, al cap d'un moment i he afegit el pebrot, els he deixat agafar una mica de color i he afegit els espàrrecs, els alls tendres, sal i pebre.
En un casso amb aigua he fet arrancar el bull als pèsols i  un cop escorreguts els he afegit a la paella. En un altre paella amb una mica d'oli he fregit els xampinyons, al final de la cocció i he posat un all tendre i una mica de julivert.
A la mateixa paella que he fregit els xampinyons i amb la resta de l'oli de la seva cocció hi he fregit la cansalada, tallada a daus, la he reservat. Amb el suc que ha quedat a la paella i he posat a reduir la nata, amb una mica de sal i pebre.
En una cassola amb aigua sal i un raig d'oli he bullit la pasta.
La pasta ja escorreguda la he posat a la paella amb la reducció de nata i he afegit la resta d'ingredients que he cuit, totes les verdures i la cansalada, per escalfar-ho tot junt.
Abans de servir hi he ratllat parmesà i una mica de julivert.
Una plat exquisit pel meu gust!!










INGREDIENTES

pasta fresca
1 cebolleta
2 ajos tiernos
1/2 pimiento verde
8 o 10 espárragos verdes
1 puñado de guisantes                                                  
200 gr de champiñones
perejil
100 gr de panceta
100 gr de nata
sal y pimienta
perejil
parmesano

PREPARACIÓN


Yo tengo la suerte de que casi todos los ingredientes son de nuestro huerto ecológico y con el que y había y algo más he improvisado un plato de pasta .
Primero he cortado todas las verduras, la cebolla y el pimiento bien finos, el resto en dados .
En una sartén con aceite de oliva he puesto a cocer la cebolla, al cabo de un momento y he añadido el pimiento, los he dejado coger un poco de color y he añadido los espárragos, ajos tiernos, sal y pimienta.
En un cazo con agua he hecho arrancar el hervor a los guisantes y una vez escurridos los he añadido a la sartén. En otra sartén con un poco de aceite he frito los champiñones, al final de la cocción he puesto un ajo tierno y un poco de perejil .
En la misma sartén que he frito los champiñones y con el resto del aceite de su cocción he frito el tocino, cortado en dados, la he reservado . Con el jugo que ha quedado en la sartén y he puesto a reducir la nata, con un poco de sal y pimienta .
En una cazuela con agua sal y un chorro de aceite he hervido la pasta .
La pasta ya escurrida la he puesto en la sartén con la reducción de nata y he añadido el resto de  ingredientes que he cocidos, todas las verduras y el tocino, para calentar todo junto.
Antes de servir he rallado parmesano y un poco de perejil.
Una plato exquisito para mi gusto


MARIDADGE / MARIDAJE





dijous, 22 de maig de 2014

COCA DE PERA I FRUITS SECS






INGREDIENTES


1 planxa de pasta de full
2 peres
1 grapat de fruits secs, nous, avellanes, ametlles i nabius vermells
2 cullerades de sucre de canya
2 cullerades de mel
mantega

PREPARACIÓ

Pintar la pasta de full amb mantega.
Pelar i tallar la pera, repartir-la per sobre de la pasta de full i ensucrar-la.
Escalfar el forn a 190 i enfornar la coca.
Tallar els fruits secs i afegir-los a la coca al final de la cocció, els darrers 5 minuts.
Tot just sortir del forn regar la coca amb la mel.


INGREDIENTES

1 plancha de hojaldre 
2 peras 
1 puñado de frutos secos, nueces, avellanas, almendras y arándanos rojos 
2 cucharadas de azúcar de caña 
2 cucharadas de miel 
mantequilla 

PREPARACION 

Pintar el hojaldre con mantequilla. 
Pelar y cortar la pera, repartirla por encima de la masa de hojaldre y azúcararla. 
Calentar el horno a 190 y hornear la torta. 
Cortar los frutos secos y añadirlos a la torta al final de la cocción, los últimos 5 minutos. 
Nada más salir del horno regar la torta con la miel.

dimecres, 21 de maig de 2014

TORRADA DE LLOM AMB XAMPINYONS




INGREDIENTS

4 llesques de pa de pagès
8 talls de llom de 2 colors
1/2 kg de xampinyons
1/4 l de llet
2 cullerades [de les de postres] de maizena
1/2 ceba
2 alls tendres
julivert
formatge per gratinar
oli, sal i pebre

PREPARACIÓ


Les quantitats son per fer 4 torrades.
Rentar i tallar els xampinyons a lamines. En una paella amb oli coure-hi els xampinyons, en el darrer moment afegir-hi els alls tendres i el julivert picats.
Tallat la ceba molt petita, posar-la en un cassó amb una mica d'oli, quan estigui ben daurada tirar-hi la llet. Dissoldre les 2 cullerades de maizena amb una mica de llet freda i afegir-la al cassó per fer una beixamel, quan arrenqui el bull esperar 1 minut retirar del foc i reservar.
Torrar lleugerament el pa.
Coure el llom a la planxa.
Col.locar les llesques de pa en una safata de forn, posar-hi per sobre una capa de beixamel, desprès una capa de xampinyons, a sobre el llom i per ultim el formatge ratllat.
Posar al forn a gratinar.
Servir calent!

diumenge, 18 de maig de 2014

TORRADA DE PERA I GORGONZOLA






INGREDIENTS

2 peres
250 gr de formatge gorgonzola
100 gr de nous
mel                                                                                                      
pa
mantega

PREPARACIÓ

Per fer aquesta recepta podeu triar el pa que més us agradi, unes mini baguets, unes llesques de pa de pagès...
Primer cal untar lleugerament el pa amb una mica de mantega i torrar-lo, ja sigui al grill del forn o a la torradora.
A sobre de les torrades i poseu el formatge gorgonzola, una bona capa.
Rentar les peres i sen se pelar-les tallar-les a rodanxes.
Picar les nous.
Posar la pera a sobre del pa amb formatge i posar-ho al grill fins que el formatge estigui casi fos, llavors afegir-hi les nous i deixar-ho una mica més.
Al sortir del forn i ruixar-les amb mel.




INGREDIENTES 

2 peras 
250 gr de queso gorgonzola 
100 gr de nueces 
miel 
pan 
mantequilla 

PREPARACION 

Para hacer esta receta puede elegir el pan que más le guste, unas nini baguettes, unas rebanadas de pan de payés ... 
Primero hay que untar ligeramente el pan con un poco de mantequilla y tostarlo, ya sea en el grill del horno o la tostadora. 
Encima de las tostadas poner el queso gorgonzola, una buena capa. 
Lavar las peras y  sin pelarlas cortarlas en rodajas. 
Trocear las nueces. 
Poner la pera encima del pan con queso y ponerlo al grill hasta que el queso esté casi fundido, entonces anadir  las nueces y dejarlo un poco más. 
Al salir del horno  regar con miel.


MARIDADGE / MARIDAJE



diumenge, 11 de maig de 2014

PASTÍS DE FORMATGE I MADUIXES







INGREDIENTS


Pa de pessic:

2 ous
80 gr de sucre
40 gr farina
40 gr maizena
un polsim de sal.

100 gr de vi dolç
120 gr de melmelada de maduixa                                  

300 gr de mascarpone
200 gr de philadelphia
100 gr de sucre llustre
30  gr de nata
2 fulles de gelatina

250 gr de maduixes
100 gr de xocolata blanca



PREPARACIÓ

Precalentar el forn a 180º.
Separar les clares de les rovells, batre les rovells amb el sucre fins que blanquegin, quan tripliquin el seu volum i afegim la farina i la maizena tamisada, tot remenat amb una espàtula fins que s'integri.
Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la mescla anterior, remenant suaument per que les clares no baixin.
Ho posem al motlle prèviament untat amb una mica de mantega i al forn.
Un cop fred el pa de pessic el banyem am el vi dols i el cobrim amb una capa de melmelada de maduixa.
Hidratem la gelatina.
Escalfem la nata per desfer-hi la gelatina
Barregem el mascapone amb el sucre i afegim el formatge philadephia i per ultim i posem la gelatina.
Posem la crema de formatges sobre la capa de melmelada i ho deixem a la nevera un parell d'hores.
Guarnim el pastis amb les maduixes i les virutes de xocolata.



INGREDIENTES


Bizcocho :

2 huevos
80 gr de azúcar
40 gr harina
40 gr maizena
una pizca de sal.

100 gr de vino dulce
120 gr de mermelada de fresa

300 gr de mascarpone
200 gr de philadelphia
100 gr de azúcar glas
30 gr de nata
2 hojas de gelatina

250 gr de fresas
100 gr de chocolate blanco



PREPARACIÓN

Precalentar el horno a 180 º .
Separar las claras de las yemas, batir las yemas con el azúcar hasta que blanqueen, cuando tripliquen su volumen y añadimos la harina y la maicena tamizada, todo revuelto con una espátula hasta que se integre.
Montar las claras a punto de nieve y añadirlas a la mezcla anterior, removiendo suavemente para que las claras no bajen.
Lo ponemos en el molde previamente untado con un poco de mantequilla y al horno.
Una vez frío el bizcocho lo bañamos am el vino dulce y lo cubrimos con una capa de mermelada de fresa.
Hidratamos la gelatina.
Calentamos la nata para deshacer la gelatina
Mezclamos el mascapone con el azúcar y añadimos el queso Philadephia y por ultimo y ponemos la gelatina.
Ponemos la crema de quesos sobre la capa de mermelada y lo dejamos en la nevera un par de horas .
Adornamos el pastel con las fresas y las virutas de chocolate.

MARIDADGE / MARIDAJE


divendres, 9 de maig de 2014

DARRER MENÚ DE 7 € D'AQUESTA SETMANA


CREMA



INGREDIENTS

2 porros
1 patata gran
1 l de brou o una pastilla de brou
oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Tallar el porro i sofregir-lo lleugerament amb una mica d'oli.
Rentar i tallar la patata i afegir-la a l'olla.
Tirar-hi el brou o l'aigua, jo de les restes del pollastre del menú d'air i unes herbes he fet un brou lleuger . Salpebrar i deixar coure, un cop cuit triturar per aconseguir una textura de crema.
Jo l'he acompanyat amb una mica de pa fregit.

2 porros 1 patata  - 0'60

COSTELLA




INGREDIENTS

1 kg de costella de porc
6o gr de mel
60 gr de soja
oli, sal

PREPARACIÓ

Encendre el forn.
Posar la costella en una safata de forn, salar-la i tirar-hi un rajoli d'oli .
Coure-la al forn a 180.
Fer una barreja amb la mel i la soja i ruixar la costella quan ja estigui quasi bé cuita,apujar la temperatura del forn a 190.
Jo la he acompanyat amb una patata cuita al microones.

Costella  -  5
4 patates - 0'20
----------------------
                 5'20

MADUIXES


INGREDIENTS

250 gr de maduixes  0'75


PREPARACIÓ

Jo les he preparat amb unes gotes de vinagre de Mòdena i una mica de sucre.


TOTAL MENÚ

0'60
5'20
0'75
-------
6' 55

--------------------------------------

INGREDIENTES

2 puerros
1 patata grande
1 l de caldo o una pastilla de caldo
aceite , sal y pimienta

PREPARACIÓN

Cortar el puerro y sofreír ligeramente con un poco de aceite .
Lavar y cortar la patata y añadirla a la olla .
Echar el caldo o el agua , yo de los restos del pollo del menú de air y unas hierbas he hecho un caldo ligero. Salpimentar y dejar cocer , una vez cocido triturar para conseguir una textura de crema .
Yo lo he acompañado con un poco de pan frito .

2 puerros 1 patata - 0'60


COSTILLA

INGREDIENTES

1 kg de costilla de cerdo
6o gr de miel
60 gr de soja
aceite , sal

PREPARACIÓN

Encender el horno .
Poner la costilla en una bandeja de horno , salar y echar un raijolí de aceite .
Cocer en el horno a 180 .
Hacer una mezcla con la miel y la soja y rociar la costilla cuando ya esté casi cocida , subir la temperatura del horno a 190 .
Yo la he acompañado con una patata cocida en el microondas .

Costilla - 5
4 patatas - 0'20
----------------------
                 5'20

FRESAS


INGREDIENTES

250 gr de fresas - 0'75

PREPARACION

Yo las he preparado con unas gotas de vinagre de Módena y azucar.



TOTAL MENU

0'60
5'20
0'75
-------
6' 55 

dijous, 8 de maig de 2014

QUART MENÚ DE 7€


INGREDIENTS

1/2 kg de mongeta tendre
150 gr de maduixes
100 gr de formatge gorgonzola
culleradeta de melmelada de maduixa
oli, sal i vinagre de Mòdena

PREPARACIÓ


Rentar i tallar a la mongeta i bullir-la amb aigua i sal.
Rentar i tallar les maduixes.
Fer una vinagreta amb l'oli, la sal, el vinagre i la cullerada de melmelada.
Per presentar el plat, posar les mongetes, una mica de formatge esmicolat, les maduixes i regar-ho amb la vinagreta.

Mongeta-1'25€
maduixes-0'50€
formatge-1€
---------------------
                2'75€

POLLASTRE










INGREDIENTS

1/2 pollastre tallat petit més 2 aletes
4 alls tendres
julivert
un raig de conyac
curri
oli i sal

PREPARACIÓ

Posar una paella amb oli al foc.
Barrejar la sal amb una mica de curri per salar el pollastre.
Afegir el pollastre a la paella i deixar que cogui a foc viu perquè quedi torrat i daurat, tirar-hi un raig de conyac, desprès és pot abaixar el foc per garantir que quedi ben cuit.
Tallar els alls tendres i el julivert.
Quan ja estigui practicament cuit, afegir-hi els alls tendres, deixar-los un minut i posar-hi el julivert i apagar el foc.

Pollastre-2'50
Alls - ? Jo els he collit de l'hort però no crec que valguin gaire.

PRÉSSEC





Una llauna de préssec amb almívar i una mica de nata amb spray

Llauna de préssec- 0'98

TOTAL

2'75
2'50
0'98
-------
6'23   
Queda marge pel alls i el julivert....!!!




INGREDIENTES

1/2 kg de judías verdes
150 gr de fresas
100 gr de queso gorgonzola
1 cucharadita de mermelada de fresa
aceite, sal y vinagre de Módena

PREPARACIÓN

Lavar y cortar las judías y hervirlas con agua y sal .
Lavar y cortar las fresas .
Hacer una vinagreta con el aceite, la sal, el vinagre y la cucharada de mermelada .
Para presentar el plato, poner las judías, un poco de queso desmenuzado, las fresas y regar con la vinagreta .

Judía - 1'25
fresas - 0'50
queso -1
---------------------
                2'75

POLLO


INGREDIENTES

1/2 pollo cortado pequeño más 2 aletas
4 ajos tiernos
perejil
un chorro de coñac
curry
aceite y sal

PREPARACIÓN

Poner una sartén con aceite al fuego.
Mezclar la sal con un poco de curry para salar el pollo.
Añadir el pollo a la sartén y dejar que cueza a fuego vivo para que quede tostado y dorado, echar un chorro de coñac, después se puede bajar el fuego para garantizar que quede bien cocido.
Cortar los ajos tiernos y el perejil.
Cuando ya esté prácticamente cocido, añadir los ajos tiernos, dejarlos un minuto, poner el perejil y apagar el fuego.

Pollo - 2'50
Ajos - ? Yo los he recogido del huerto pero no creo que valgan mucho.

MELOCOTON

Una lata de melocotón en almíbar y un poco de nata en spray

Lata de melocotón- 0'98
TOTAL

2'75
2'50
0'98
-------
6'23
Queda margen para ajos y el perejil .... !

dimecres, 7 de maig de 2014

TERCER MENÚ DE 7 €



FIDEUS A LA CASSOLA

AMANIDA VERDA

MATÓ


FIDEUS


INGREDIENTS

3 costelles de porc
40 gr de sobrassada
1 ceba
4 cullerades de tomàquet triturat
250 gr de fideus
2 l d'aigua
1 pastilla de brou

PREPARACIÓ

Posar oli en una cassola, daurar la costella i retirar-la.
Triturar la ceba, a mi m'agrada passada pel turmix, i posar-la a la cassola amb l'oli de la costella per fer el sofregit. Quan agafi color i tirem el tomàquet, així que comenci a tornar l'oli i posem la sobrassada esmicolada i la costella. Ho deixem un parell de minuts i tirem l'aigua i la pastilla de brou.
El moment que bulli tirem els fideus, rectifiquem de sal i deixem coure.

AMANIDA VERDA

INGREDIENTS

1 enciam
1 ceba tendre
1 pastanaga
1 tomàquet
1 grapat d'olives


MATO
Jo tinc la sort de poder comprar llet recent munyida, que és perfecta per fer mató.




INGREDIENTS:

2 l de llet  
el suc de 1/2 llimona 
unes godes de vinagre de poma
mel i anous

Posar la llet a bullir i quan arrenqui el bull tirar-hi el suc de llimona i  el vinagre i deixar que bulli. Poc a poc anirà quallant i quedara el sèrum i els grumolls.






Jo ho deixo reposar fins que refredi, després es cola i es deixa unes hores fins que deixi anar tot el sèrum.
Per acompanyar el mató a nosaltres ens agrada amb mel i anous.


FIDEOS


INGREDIENTES:

3 costillas de cerdo
40 gr de sobrasada
1 cebolla
4 cucharadas de tomate triturado
250 gr de fideos
2 l de agua
1 pastilla de de caldo concentrado
sal i aceite

PREPARACIÓN

Poner aceite en una cazuela, dorar la costilla y retirarla.
Triturar la cebolla, a mí me gusta pasada por el turmix, y ponerla en la cazuela con el aceite de la costilla para hacer el sofrito . Cuando coja color echamos el tomate, así que empiece a devolver el aceite y ponemos la sobrasada desmenuzada y la costilla . Lo dejamos un par de minutos y echamos el agua y la pastilla de caldo 
El momento que hierva echamos los fideos, rectificamos de sal y dejamos cocer.

ENSALADA VERDE

INGREDIENTES

1 lechuga
1 cebolleta
1 zanahoria
1 tomate
1 puñado de aceitunas

MATO

Yo tengo la suerte de poder comprar leche recién ordeñada , que es perfecta para hacer requesón .

INGREDIENTES

2 l de leche
el zumo de 1/2 limón
unas godas de vinagre de manzana
miel y nueces

Poner la leche a hervir y cuando hierva echar el zumo de limón y el vinagre y dejar que hierva . Poco a poco irá cuajando y quedara el suero y los grumos .
Yo lo dejo reposar hasta que enfríe, luego se cuela y se deja unas horas hasta que suelte todo el suero .
Para acompañar el requesón a nosotros nos gusta con miel y nueces .