dilluns, 25 de juny de 2012

COCA DE REVETLLA


INGREDIENTS

BRIOIX:

125 gr de farina fluixa
30 gr de llevat de flequer
50 ml d'aigua

375 gr de farina de força
80 gr mantega
100 gr sucre
3 ous
gr de sal
50 ml d'anís
la ratlladura d'una llimona
vainilla
un polsim de canyella

MASSAPÀ:

125 gr de sucre llustre
140  ametlla amb pols
30 ml de suc de llimona








PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, pasteu els 125 gr de farina fluixa i el llevat dissolt en els 50 ml d'aigua tèbia i deixeu-la reposar unes hores.
Per altre banda barregeu la mantega, el sucre, la sal, la vainilla, la canyella amb pols, la ratlladura de llimona i pasteu-ho bé. Quan la massa sigui homogènia, i aneu afegint els ous un a un, no en tireu un fins que l'altre estigui ben integrat, afegiu l'anís, la massa mare i la farina de força tamitzada, barregeu-ho bé fins aconseguir una massa compacte, queda una mica enganxosa, però si poseu oli a les mans la podeu treballar be.
Per fer el massapà: barregeu el sucre llustre, la pols d'ametlla i el suc de llimona i amasseu.
Partiu en dos la massa del brioix i estireu-les, que quedin del mateixa mida. Repartiu el massapà per sobre d'una de les masses i cobriu amb l'altre. Poseu la coca sobre la safata de forn, amb l'ajud d'un esprai ruixeu-la amb anís i col.loqueu la fruita confitada per sobre, tapeu-la i deixeu-la llevar fins que dobli el seu volum. Abans de posar-la al forn la torneu a ruixar amb anís i tireu-hi una mica de sucre humit.


Deixeu-la coure a 170º durant 15 o 20 minuts.

1 comentari:

  1. quina pinta, amb el sucre aquest per sobre...ufff... per esmorzar un tallet seria fantastic!! petons

    ResponElimina