dissabte, 2 de juny de 2012

QUICHE DE PORROS I GORGONZOLA


INGREDIENTS
3 porros
40 gr de mantega
3 ous
250 ml de nata
30 gr de parmesà recient ratllat
100 gr de gorgonzola

Massa d'avellanes:
60 gr d'avellanes torrades senceres pelades
125 gr de farina
75 gr de mantega freda en daus
3-4 cullerades d'aigua freda

un motlle de 23 cm
cigrons secs

PREPARACIÓ

Escalfar el forn a 190º.
Primer fer la massa. Pelar les avellanes, picar-les molt petites però que no es converteixin en pols.
En un bol barrejar les avellanes amb la farina, afegir la mantega i l'aigua gelada que calgui per que la massa lligui. Fer una bola, embolicar-la amb film i deixar reposar 1 hora a la nevera.
Tallar el porros en rodanxes fines. Escalfar la mantega en una paella i ofegar el porros 5 o 6 minuts fins que estiguin tous. Sal pebrar i reservar.
Estirar la massa amb un cercle prou gran per folrar el motlle de quiche. Estendre la la massa en el motlle, apretan a les vores, punxar la base amb una forquilla. Posar a la nevera 20 minuts.
Folrar la massa amb paper sulfuritzat, omplir amb els cigrons i fornejar uns 12 minuts. Deixar el forn encès.
Trencar un dels ous, reservar la clara i batre el rovell amb els altres dos ous sencers. Afegir la nata i la mitat del permesa, posar sal i pebre i batre be.
Retirar el cigrons i el paper de la massa i amb un pinzell untar amb la clara d'ou reservada. Tornar-la al forn 5 minuts, treure-la i baixar la temperatura a 180º. Repartir la mitat del gorgonzola en el fons de la tarta, per sobre els porros, cobrir amb la resta del formatge. Tirar els ous i la nata, el just per omplir el motlle. Espolvorejar la resta del parmesà per sobre. Fornejar uns 35-40 minuts fins que s'infi i es dori.
Deixar refredar uns 20 minuts abans de servit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada