INGREDIENTS
500 gr de farina
15 gr de llevat de forner
1 culleradeta de sucre de canya
300 ml d'aigua
3 cullerades d'oli d'oliva
4 cullerades d'oli d'oliva
30 gr de Parmesà ratllat
175 gr de Taleggio
75 gr de Gorgonzola
60 gr de panses sense pinyol
2 rames de romaní
for de sal
pipes
PREPARACIÓ
Posar la farina, el llevat, el sucre i la sal en un bol gran. Barrejar be, fer un clot al centre. Tirar-hi l'aigua tèbia i l'oli, ajuntar els ingredients, a ma o be amb l'ajut d'una amassadora. Afegir una mica mes d'aigua si es necessari.
La massa esta llesta quan al apretar amb el dit recupera la seva forma.
Posar la massa em un bol untat amb oli, tapar-la amb film transparent i deixar-la fins que dobli el seu volum.
Treure la massa del bol, apretar per expulsar l'aire.Amassar, dividir en dos parts, una mes gran que l'altre.Estirar la mes gran de les dos, col.locar-la a la bandeja de forn apretant per que cobreixi el fons i les parets. Espolvoretjar amb el Parmesà, afegir el Taltggio i el Gongorzola i les panses..
Estirar l'altre tros de massa per tapar el farcit, procurar que quedi ben tancat.
Tapar amb film transparent sobre un drap de cuina i deixar fermentar 30 minuts mes.
Quinze minuts abans de que la massa estigui, preescalfar el forn a 220º
Amb la iema dels dits, marcar uns clots a la massa, clavar-hi unes rametes de romaní. Amb un pinzell, pintar la superfície amb oli d'oliva y salar amb flor de sal. Fornejar 10 minuts, després baixar la temperatura a 200º i coure 15 minuts fins que el pa estigui daurat. Pintar amb una mica mes d'oli.
Recepte de FIONA BECKETT
bo és poc! tinc pendent fer una recepta de focaccia!! la teva t'ha quedat de vicii! ptons
ResponElimina