INGREDIENTS
500 gr de farina
10 gr de sal
40 gr de sucre
25 gr de llavat fresc
1 ou
50 gr de mantega
250 ml de llet
250 ml de llet
aigua i un ou per pintar
llavors de sèsam
PREPARACIÓ
Aquesta recepte jo la faig amb la Kitchenaid, però també la podeu fer de la manera tradicional.
Primer es barrejen tots els ingredients secs, la farina, la sal i el sucre. Es dissol el llevat amb 2 dits d'aigua tèbia i s'afageix a la preparació juntament amb la llet l'ou i la mantega a temperatura ambient i s'amasa tot. te que quedar una mica enganxifosa però elàstica. Es tapa amb film transparent i un drap i es deixa reposar 1 hora. Passat aquest temps es formen el panets, rodons o allargats, jo en els allargats els hi faig uns talls amb la punta d'un ganivet ben afilat, es col.loquen a la safata de forn, es tapen i es deixen reposar entre 45 minuts i 1 hora.
El panets rodons els pinto amb aigua i tiro per sobre el sèsam, els allargats els pinto amb ou batut amb sal.
Coure a 210 uns 15 minuts.
m'encanta el pa de viene per preparar qualsevol tipus d'entrepà. recordo que la meva àvia per esmorzar me'n comprava i hi posava pernil salat...que bo!! ptons
ResponElimina