dilluns, 4 de març de 2013

PA DORIS GRANT





Aquesta recepta de pa es molt senzilla, perquè no cal amassar. El va inventar accidentalment, fruit d'un oblit, la Doris Grant al any 1944.
Jo el vaig veure fer a la Lorreine Pascale, que te la capacitat de fer que tot sembli molt fàcil veure-la treballar es fantàstic.
He variat lleugerament els ingredients, la recepte original es 100% integral.

INGREDIENTS

100 g de farina integral
400 g de farina de força
10 g de sal
300 g d'aigua
1 cullerada de mel
10 g de llevat de forner

PREPARACIÓ

Barrejar en un bol les dos farines i la sal.
Medir l'aigua i escalfar-la a uns 36º, diluir-hi el llevat, afegir-hi la mel i deixar-ho reposar uns 5 minuts.
Afegir l'aigua a la farina i amassar just per integrar tots els ingredients, fer una bola, deixar-la sobre la safata de forn tapada amb film i un drap i que llevi durant uns 40 minuts.
Jo he pintat el pa amb llet , l'he marcat amb uns tall i l'he espolvorajat amb una mica de formatge de Parma.
Escalfar el forn a 230º. Al posar el pa baixar la temperatura a 200º i posar una bandeja amb glaçons a l'hora que entrem el pa.





1 comentari: