dimecres, 13 de març de 2013

PASTíS DE LLIMONA




INGREDIENTS

4 ous
130 gr de sucre
75 gr de maizena
75 gr de farina
la ralladura d'una llimona

Farcit

200 gr de lemon curd
200 gr de mascarpone

PREPARACIÓ

Precalentar el forn a 180º.
Separar les clares dels rovells, batre els rovells amb el sucre fins que blanquegin, quan tripliquin el seu volum i afegim la ralladura de llimona, la farina i la maizena tamizada, tot remenat amb una espatula fins que s'integri.
Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la barreja anterior, remenant suaument per que les clares no baixin. Ho posem al motlle previament engrasat amb una mica de mantega i al forn.
Barrejar els 200gr de mascarpone amb 100 gr de lemon curd, batre bé perque quedi una crema homogenia.
Obrir el pa de pessic i farcir amb 100 gr de lemon curd. Tapar i cubrir tot el pastis amb  la crema de mascarpone .



LEMON CURD

INGREDIENTS

290 gr sucre
135 gr mantega
200 gr suc de llimona
4 ous
1 ratlladura de llimona


PREPARACIÓ

El lemon curd jo el faig amb la thermomix.
1- rallar la pell d'una llimona i reservar
2- posar en el vas el sucre i polvoritzar a velocitat màxima 30 segons
3- afegir la ratlladura de llimona i polvoritzar a velocitat màxima 30 segons mes
4- afegir el suc de llimona, la mantega i els ous, batre uns segons i després programar 10 minuts a 80º velocitat 2.

3 comentaris:

  1. Uau! M'encanta, la decoració és fantàstica, Chus!!!

    ResponElimina
  2. ualaa aquesta versió no l'havia vist i m'encanta!! el farcit es 10 per mi! petons

    ResponElimina
  3. Quina delicadesa i quina presentació més finaaa... :o

    ResponElimina