dilluns, 25 de març de 2013

PASTÍS DE PLÀTAN



Mai havia fet un pastís de plàtan,  tenia 4 o 5 plàtans molt madurs,  que si no es menjaven els acabaria llençan, així que vaig decidir de fer un pastís. Peró com ?
Doncs bé, he improvisat i he decidit  combinar alguns ingredients que m'ha semblat que podia lligar bé.
Llavors he pensat amb el que sempre hem diu la meva amiga Lucy, quan improvises apunta les mides!!! I per sort  ho he apuntat tot, perquè feia temps que no havia menjat un pastís tan bo.
Quina sorpresa !! Espero que el segon cop surti igual de bo.




INGREDIENTS

PA DE PESSIC

3 plàtans madurs
160 g de farina
150 g de mantega
60 g de coco ratllat
200 g de sucre
3 ous
40 g de nous
1 sobre royal

FARCIT

2 plàtans madurs
80 g de sucre llustre
250 g de mascarpone
el suc de mitja llimona

PREPARACIÓ

Jo l'he fet amb la thermomix, però amb un simple turmix es pot fer.
Primer he triturat els 3 plàtans , els he fet puré.
Desprès he posat la resta d'ingredients tots a l'hora, excepte les nous. Ho he triturar 3 minuts a velocitat 8. He obert el vas i he afegit les nous , barrejant 30 segons a velocitat 2. I ja esta llest per coure
L'he cuit a 180º uns 35 0 40 minuts.

EL farcit l'he fet barrejant 2 plàtans triturats ben fins, amb 80 g de sucre llustre, el suc de llimona i el mascarpone i tot ben batut.

He obert el pastís per la meitat i l'he farcit amb la crema.












L'he guarnit amb uns talls de plàtan uns grans de raïm i un tros de mango.

3 comentaris:

  1. uooo m'encanta sobretot el farcit!! mai he tastat mascarpone junt amb plàtan i a de ser una explosió! petons

    ResponElimina
  2. Aquest pastís de platan... Parla sol!!!
    Quina delicia!

    ResponElimina
  3. Jo en vull un trosset! Aquests pastissos amb farciment de fruita i mascarpone, tan cremosos, m'encanten.

    ResponElimina