dissabte, 15 de març de 2014

TARTA DE LLIMONA / TARTA DE LIMÓN










INGREDIENTS /INGREDIENTES


6 ous
140 gr de sucre
75 gr de maizena                                                                               
75 gr de farina
la ratlladura d'una llimona

Farcit


400 gr de lemon curd
400 gr de mascarpone
------------------------------------------------------------------------------------

6 huevos
140 gr de azúcar
75 gr de harina
75 gr de maizena
la rayadura de un limón

Relleno


400 gr de lemon curd
400 gr de mascarpone



PREPARACIÓ / PREPARACIÓN


Preescalfar el forn a 180º.
Separar les clares dels rovells, batre els rovells amb el sucre fins que blanquegin, quan doblin el seu volum afegir la ratlladura de llimona, la farina i la maizena tamisada, tot remenat amb una espàtula fins que s'integri.
Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la mescla anterior, remenant suaument perquè les clares no baixin. Posar-ho en un motlle de 20 cm previament pintat amb una mica de mantega i al forn a 180º.
Barrejar el mascarpone amb 200 gr de lemon curd, batre bé fins que quedi una crema fina.
Obrir el pa de pessic en quatre parts, farcir la primera amb 100 gr de lemon cud, la seguent amb la meitat de crema de mascarpone i la ultima amb lemon curd. Tapar i cobrir tot el pastis amb la resta de la crema de mascarpone .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Precalentar el horno a 180º-
Separar las claras de las yemas, batir las yemas con el azúcar hasta que blanqueen y doblen su volumen, añadir la rayadura de limón, la harina y la maizena, remover para integrar todos los ingredientes.
Montar las claras a punto de nieve y añadirlas a la mezcla anterior co movimientos envolventes.
engrasar un molde de 20 cm y cocer al horno a 180º.
Mezclar el mascarpone con 200 gr de lemon curd para obtener una crema fina.
Abrir el bizcocho en cuatro partes, rellenar la primera con 100 gr de lemon curd, la segunda con la mitad de crema de mascarpone y la última con lemon curd. Tapar y cubrir con el resto de la crema de mascarpone.






LEMON CURD





INGREDIENTS / INGREDIENTES


290 gr sucre
135 gr mantega
200 gr suc de llimona
4 ous
la ratlladura de una llimona

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

290 gr de azúcar
135 gr de mantequilla
200 gr zumo de limón
4 huevos
la rayadura de un limón


PREPARACIÓ / PREPARACIÓN


El lemon curd jo el faig amb la thermomix:

1- rallar la pell d'una llimona i reservar
2- posar en el vas el sucre i polvoritzar a velocitat màxima 30 segons
3- afegir la ratlladura de llimona i polvoritzar a velocitat màxima 30 segons més
4- afegir el suc de llimona, la mantega i els ous, batre uns segons i després programar 10 minuts a 80º velocitat 2.

Preparación en la thermomix:

1- rayar la piel del limón y reservar
2- poner en el vaso el azúcar y pulverizar a velocidad máxima 30 segundos
3- añadir la rayadura de limón y triturar a velocidad máxima 30 segundos más
4- añadir el zumo de limón, la mantequilla y los huevos, batir unos segundos y programar 10 minutos a 80º velocidad 2.


MARIDADGE / MARIDAJE



1 comentari:

  1. Hola!!!
    Només per veure com es fa el lemon curd a la TMX ja m'ha valgut la pena passar per aquí. Però el pastís m'ha enamorat, per tant em quedo amb les dues coses.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina