dijous, 28 de juny de 2012

MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA


Aquesta es una altre recepte de la revista Lectures.

INGREDIENTS

250 gr de xocolata blanca
2 clares d'ou
300 ml de nata per muntar
60 gr de sucre
3 lamines de gelatina
cireres
unes fulles de menta

PREPARACIÓ

Posar la gelatina en remull amb aigua freda.
Fondre la xocolata al bany Maria amb 60 ml de nata i deixar refredar.
Escalfar 40 ml de nata, afegir-hi la gelatina ben escorreguda i remenar fins que es dissolgui. Afegir-ho a la xocolata i deixar refredar.
Muntar la nata amb el sucre, apart muntar les clares a punt de neu.
Incorporar la nata i les clares a la xocolata. Posar la mousse dins d'una màniga pastissera, deixar a la nevera unes hores. Omplir les terrines amb la mousse i servir amb una cirera i unes fulles de menta.

dimecres, 27 de juny de 2012

MAGRET D'ANEC


Aquesta es una de les meves receptes preferides,

INGREDIENTS

2 pits d'anec
250 gr de cireres
150 gr de melmelada de cirera
1 ceba gran
500 ml de vi negre
oli
sal 
pebre

Puré de patates
1 kg de patates
120 gr de mantega
60 ml de nata
sal

PREPARACIÓ

Pelar i tallar les patates, posar-les a bullir amb aigua i sal. Un cop cuites i escorregudes afeguir la mantega i la nata i fer el puré. Jo el faig amb la Kitchenaid.
Picar la ceba i coure-la amb poc oli i una mica de sal molt lentament, que quedi caramelitzada. Afegir el vi negre i les cireres i deixar reduir. Per ultim posar la melmelada i deixar coure  5 minuts.
Escalfar la planxa i coure el Magret amb força sal i pebre.
Servir la carn amb la salsa i el puré de patates.


CREMA DE TOMÀQUET


Vaig comprar la revista Lectures Cocina i vaig trobar unes receptes , que no se si el que mes amb va agradar va ser la foto o la recepte, però en tot cas aquí en teniu una d'elles.

INGREDIENTS

2 kg de tomàquets madurs
2 porros
2 patates petites
1 litre d'aigua
2 iogurts grecs
oli d'oliva
sal
pebre
cibulet

PREPARACIÓ

Tallar el porro finet i sofregir amb una mica d'oli, 5 minuts i afegir les patates tallades fines i sofregir 5 minuts . Tirar els tomàquets tallats a trossos i prosseguir la cocció cinc minuts mes. Salpebrar, afegir l'aigua i deixar coure 20 minuts. Retirar del foc, triturar i colar, deixar refredar a la nevera.
Repartir la crema en gotets posar una cullerada de iogurt en cada got, guarnir amb cibulet picat, una mica de pebre i unes gotes d'oli.

dilluns, 25 de juny de 2012

COCA DE REVETLLA


INGREDIENTS

BRIOIX:

125 gr de farina fluixa
30 gr de llevat de flequer
50 ml d'aigua

375 gr de farina de força
80 gr mantega
100 gr sucre
3 ous
gr de sal
50 ml d'anís
la ratlladura d'una llimona
vainilla
un polsim de canyella

MASSAPÀ:

125 gr de sucre llustre
140  ametlla amb pols
30 ml de suc de llimona








PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, pasteu els 125 gr de farina fluixa i el llevat dissolt en els 50 ml d'aigua tèbia i deixeu-la reposar unes hores.
Per altre banda barregeu la mantega, el sucre, la sal, la vainilla, la canyella amb pols, la ratlladura de llimona i pasteu-ho bé. Quan la massa sigui homogènia, i aneu afegint els ous un a un, no en tireu un fins que l'altre estigui ben integrat, afegiu l'anís, la massa mare i la farina de força tamitzada, barregeu-ho bé fins aconseguir una massa compacte, queda una mica enganxosa, però si poseu oli a les mans la podeu treballar be.
Per fer el massapà: barregeu el sucre llustre, la pols d'ametlla i el suc de llimona i amasseu.
Partiu en dos la massa del brioix i estireu-les, que quedin del mateixa mida. Repartiu el massapà per sobre d'una de les masses i cobriu amb l'altre. Poseu la coca sobre la safata de forn, amb l'ajud d'un esprai ruixeu-la amb anís i col.loqueu la fruita confitada per sobre, tapeu-la i deixeu-la llevar fins que dobli el seu volum. Abans de posar-la al forn la torneu a ruixar amb anís i tireu-hi una mica de sucre humit.


Deixeu-la coure a 170º durant 15 o 20 minuts.

diumenge, 17 de juny de 2012

PASTÍS KIT KAT

INGREDIENTS

200 gr de farina
200 gr de sucre
200 gr de mantega pomada
4 cullerades de cacau valor
4 ous
el suc i la ratlladura d'una taronja
un polsim de sal
1 sobre de llevat
60 gr de gotes de xocolata
200gr de melmelada d'albercoc
500 ml de nata
galetes kit kat de mida petita
lacasitos

PREPARACIÓ

Aquest es un pastís molt fàcil.
Escalfar el forn a 180º.
Podeu fer servir qualsevol robot de cuina o be el turmix,
Posar en el bol tots el ingredients a l'hora; la farina, el sucre, la mantega, el cacau, els ous, el suc i la ratlladura de taronja, la sal i el llevat. barrejar be ( amb l'ajud del robot o el turmix ). te que quedar una massa cremosa i espesa. Untar el motlle amb mantega i abocar-hi la massa, coure al forn a 180º.
Desmotllar i deixar refredar.
Muntar la nata amb la quantitat de sucre que us agradi, a nosaltres no ens agrada gaire dolça per això no us pug dir la quantitat de sucre. Poseu la nata dins d'una màniga pastissera i reservar a la nevera.
Obrir el pastís per la mitat i farcir--lo amb la melmelada d'albercoc.
Desfer les gotes de xocolata al microones amb 2 cullerades d'aigua, amb un pinzell pintar tot el voltant del pastis per enganxar les galetes.
Cobrir el pastís amb la nata i repartir els lacasitos per sobre.

divendres, 15 de juny de 2012

PA DE VIENA



INGREDIENTS

500 gr de farina
10 gr de sal
40 gr de sucre
25 gr de llavat fresc
1 ou
50 gr de mantega
250 ml de llet 
aigua i un ou per pintar
llavors de sèsam

PREPARACIÓ

Aquesta recepte jo la faig amb la Kitchenaid, però també la podeu fer de la manera tradicional.
Primer es barrejen tots els ingredients secs, la farina, la sal i el sucre. Es dissol el llevat amb 2 dits d'aigua  tèbia i s'afageix a la preparació juntament amb la llet l'ou i la mantega a temperatura ambient i s'amasa tot. te que quedar una mica enganxifosa però elàstica. Es tapa amb film transparent i un drap i es deixa reposar 1 hora. Passat aquest temps es formen el panets, rodons o allargats, jo en els allargats els hi faig uns talls amb la punta d'un ganivet ben afilat, es col.loquen a la safata de forn, es tapen i es deixen reposar  entre 45 minuts i 1 hora.
El panets rodons els pinto amb aigua i tiro per sobre el sèsam, els allargats els pinto amb ou batut amb sal.
Coure a 210 uns 15 minuts.

dilluns, 11 de juny de 2012

KITCHENAID


Kitchenaid es un robot de cocina con muchos accesorios.
En España se comercializan tres modelos en varios colores. La diferencia está en la potencia, la capacidad del bol y el precio.
Kitchenaid Clásica- 250 w y 4 litros de capacidad
Kitchenaid Artisan- 300 w y 4'8 litros de capacidad, es la mas vendida en España,el cabezal es abatible y el vaso va roscado.
Kitcchenaid Profesional- 325 w y 4'8 litros de capacidad (esta es la que tengo yo). El cabezal es fijo y el vaso se sujeta en unos soportes laterales.

Todos los modelos incluyen un batidor plano, un batidor de varillas y un gancho amasador.
Batidor plano: Es el accesorio mas versátil, se utiliza para toda clase de mezclas, para masa de pasteles, bollos, trabajar mantequilla, cremas, purés. Se puede utilizar tanto para montar como para incorporar ingredientes con suavidad.
Varillas: Se usa para incorporar aire a las preparaciones, montar nata, montar claras o hacer helados.
Gancho amasador: Se usa para hacer masas de pan o pizza.
Velocidades: para evitar salpicaduras, se incrementa la velocidad pogresivamente hasta alcanzar la velocidad seleccionada, esto es la función "soft start".
Tiene 10 velocidades. Al seleccionar cualquiera de ellas la maquina comienza a funcionar a una velocidad reducida,
V-1 - Remover lentamente. Se usa para agregar ingredientes secos a las masas o o ingredientes líquidos a los secos.
V-2 - Empieza a mezclar lentamente.
V-4 - Para batir masas semi densas o mezclar azúcar y mantequilla.
V-6 - Montar
V-8 - Batir a alta velocidad y montar claras.
V-10- Montar cantidades pequeñas.
Las velocidades intermedias acaban de ajustar las funciones de la maquina a las cantidades de preparación.
Si decidís comprar una Kitchenaid es porque seguro que os gusta cocinar y con el tiempo y la practica le sacareis el máximo partido
Yo la he comprado aquí : .http://www.navarreteonline.com/

dijous, 7 de juny de 2012

MASCARETA


Mullar les mans amb unes gotes de llimona; posar al palmell de la ma una cullerada de sucre i fregar les mans perquè la llimona i el sucre es mesclin be.
Al començament rasca, després es converteix en un liquid untuós.
Es ideal per blanquejar i suavitzar les mans després d'un dia de cuina.

PASTÍS OREO


INGREDIENTS

2 paquets de galetes oreo amb doble farcit
200 gr de philadelphia
250 de nata
4 fulles de gelatina
50 gr de sucre
80 gr de mantega

PREPARACIÓ

Obrir les galetes per la mitat, retirar el farcit i reservar.
Reservar 6 galetes, la resta triturar-les. Barrejar 2/3 de la pols de galeta amb la mantega pomada.
Omplir la base d'un motlle desmuntable de 20 cm amb la barreja de galeta i mantega, guardar a la nevera mentre el prepara la resta.
Hidratar les fulles de gelatina amb aigua.
En un bol barrejar el formatge amb el farcit de les galetes i el sucre, batre fins obtenir una crema fina.Escalfar una mica de nata, la justa per diluir la gelatina, la reta muntar-la.
Afegir la gelatina a la crema, i per ultim la nata.
Repartir les 6 galetes reservades per la pared del motlle, abocar-hi la crema. Deixar a la nevera unes 4 hores fins que qualli. Abans de servir espolvorejar amb la resta de pols de galeta.

dimecres, 6 de juny de 2012

AMANIDA DE VEDELLA


INGREDIENTS PER 2 PERSONES

250 gr de carn de vedella tallada ben fina
1 ceba
12 tomàquets cherry
 rucula
unes fulles variades 
100 gr de formatge de cabra
sal
oli d'oliva
vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Escalfar una planxa fins que fumegi. coure la carn amb unes gotes d'oli 1 minut. Donar-li la volta i coure un altre minut. Posar en un plat.
Baixar el foc. Tallar la ceba a rodanxes, pintar-les amb oli i posar-les a la planxa fins que es dorin.
Reservar
Finalment coure els tomàquets cherry fins que la pell comenci a obrir-se.
Tallar la carn a tires. Muntar els plats, repartir la rucula i les fulles , posar els tomàquets, les tires de carn i la ceba. Acabar amb el formatge esmicolat .
Amanir amb sal, pebre, oli i vinagre balsàmic

FOCACCIA DE TALEGGIO I PANSES


INGREDIENTS

500 gr de farina
15 gr de llevat de forner
1 culleradeta de sucre de canya
300 ml d'aigua
3 cullerades d'oli d'oliva
4 cullerades d'oli d'oliva
30 gr de Parmesà ratllat
175 gr de Taleggio
75 gr de Gorgonzola
60 gr de panses sense pinyol
2 rames de romaní
for de sal
pipes

PREPARACIÓ

Posar la farina, el llevat, el sucre i la sal en un bol gran. Barrejar be, fer un clot al centre. Tirar-hi l'aigua tèbia i l'oli, ajuntar els ingredients, a ma o be amb l'ajut d'una amassadora. Afegir una mica mes d'aigua si es necessari.
La massa esta llesta quan al apretar amb el dit recupera la seva forma.
Posar la massa em un bol untat amb oli, tapar-la amb film transparent i deixar-la fins que dobli el seu volum.
Treure la massa del bol, apretar per expulsar l'aire.Amassar, dividir en dos parts, una mes gran que l'altre.Estirar la mes gran de les dos, col.locar-la a la bandeja de forn apretant per que cobreixi el fons i les parets. Espolvoretjar amb el Parmesà, afegir el Taltggio i el Gongorzola i les panses..
Estirar l'altre tros de massa per tapar el farcit, procurar que quedi ben tancat.
Tapar amb film transparent sobre un drap de cuina i deixar fermentar 30 minuts mes.
Quinze minuts abans de que la massa estigui, preescalfar el forn a 220º
Amb la iema dels dits, marcar uns clots a la massa, clavar-hi unes rametes de romaní. Amb un pinzell, pintar la superfície amb oli d'oliva y salar amb flor de sal. Fornejar 10 minuts, després baixar la temperatura a 200º i coure 15 minuts fins que el pa estigui daurat. Pintar amb una mica mes d'oli.



Recepte de FIONA BECKETT

dimarts, 5 de juny de 2012

PATATES XIPS


La primavera te equets canvis de tems, dissabte ens ofegàvem de calor, diumenge va fer una gran tempesta i avui un dia de sol però mes fresquet.
Tenim el privilegi de difrutar d'aquet paisatge des de casa, ens llevem al mati i el primer que veiem es un camp de vinyes i al fons les muntanyes de Montserrat.
Aquesta primavera ha plogut força i el camps estan molt verds.
Tot plegat convidava a seure una estona fora i contemplat el paisatge.
Prenem un aperitiu?


INGREDIENTS
patates
oli d'oliva
sal

PREPARACIÓ

Per fer aquestes patates, ideals per un aperitiu, es indispensable una maquina de tallar fiambres, dons l'unic secret es que siguin molt fines.
Escalfem una bona quantitat d'oli d'oliva,i fregim les patates tallades ben fines.
Quan estiguin roses les treiem i les deixem escorre sobre un paper absorbent, les salem i ja estan llestes.
Bones, naturals i sense conservants. Ah i barates!!!!

dissabte, 2 de juny de 2012

QUICHE DE PORROS I GORGONZOLA


INGREDIENTS
3 porros
40 gr de mantega
3 ous
250 ml de nata
30 gr de parmesà recient ratllat
100 gr de gorgonzola

Massa d'avellanes:
60 gr d'avellanes torrades senceres pelades
125 gr de farina
75 gr de mantega freda en daus
3-4 cullerades d'aigua freda

un motlle de 23 cm
cigrons secs

PREPARACIÓ

Escalfar el forn a 190º.
Primer fer la massa. Pelar les avellanes, picar-les molt petites però que no es converteixin en pols.
En un bol barrejar les avellanes amb la farina, afegir la mantega i l'aigua gelada que calgui per que la massa lligui. Fer una bola, embolicar-la amb film i deixar reposar 1 hora a la nevera.
Tallar el porros en rodanxes fines. Escalfar la mantega en una paella i ofegar el porros 5 o 6 minuts fins que estiguin tous. Sal pebrar i reservar.
Estirar la massa amb un cercle prou gran per folrar el motlle de quiche. Estendre la la massa en el motlle, apretan a les vores, punxar la base amb una forquilla. Posar a la nevera 20 minuts.
Folrar la massa amb paper sulfuritzat, omplir amb els cigrons i fornejar uns 12 minuts. Deixar el forn encès.
Trencar un dels ous, reservar la clara i batre el rovell amb els altres dos ous sencers. Afegir la nata i la mitat del permesa, posar sal i pebre i batre be.
Retirar el cigrons i el paper de la massa i amb un pinzell untar amb la clara d'ou reservada. Tornar-la al forn 5 minuts, treure-la i baixar la temperatura a 180º. Repartir la mitat del gorgonzola en el fons de la tarta, per sobre els porros, cobrir amb la resta del formatge. Tirar els ous i la nata, el just per omplir el motlle. Espolvorejar la resta del parmesà per sobre. Fornejar uns 35-40 minuts fins que s'infi i es dori.
Deixar refredar uns 20 minuts abans de servit.