diumenge, 31 de març de 2013

MONA 2013



Aquest any vaig una mica retardada, avui encara no tenia la mona feta i no sabia de que la faria.
Finalment he decidit improvisar, així que he fet un pa de pessic d'avellana, farcit de pasta d'avellana i cobert de mantega.




INGREDIENTS
150 g d'avellanes torrades
50 g de mantega de cacau
60 g de sucre llustre
180 g de farina
200 g de sucre
4 ous
60 g d'oli d'oliva de gust suau
60 g de llet
1 sobre royal

mantega de cobertura:
350 g de mantega a temperatura ambient
100 g de sucre llustre
90 g de llet sencera


PREPARACIÓ

Per fer la past d'avellanes he utilitzar la thermomix, primer he triturat les avellanes fins convertir-les amb pols, després i he afegit la mantega de cacau fosa i el sucre llustre, he programat 1 minut a 50º a màxima velocitat, després he baixat a velocitat 7 durant 3 minuts.

De la pasta obtinguda n'he reservat la mitat i he deixat la resta dins del vas de la thermomix.
He afegit els ous i el sucre a la pasta que tenia dins del vas , l'he programat 2 minuts a velocitat 4.
Passat aquest temps he afegit la resta d'ingredients i he programat 3 minuts a velocitat 5.

per fer la mantega he posat, la mantega, la llet i el sucre llustre dins del vas de la therrmomix, amb la papallona, durant 2'5 minuts a velocitat 3'5, durant 2 minuts.

Ja esta apunt per guarnir-lo i donar-li els retocs  finals
L'he posat en un motlle de 22 cm untat amb mantega i l'he posat al forn, que ja tenia colent a 185º,
passat 15 minuts he baixat la temperatura a 175º i he esperar que acabes de coure.

Un cop fred l'he obert per la mitat i he posat la pasta d'avellanes que tenia reservada.
l'he cobert amb mantega 





















divendres, 29 de març de 2013

AMANIDA D'ESPINACS







INGREDIENTS

Fulles tendres d'espinacs
parmesà
pinyons
taronja
suc de llimona 
oli
sal

PREPARACIÓ

Netejar els espinacs, amanir-los amb oli sal i suc de llimona.
Posar per sobre unes virutes de formatge parmesà i pinyons.
Acompanyar amb uns grills de taronja.






dilluns, 25 de març de 2013

PASTÍS DE PLÀTAN



Mai havia fet un pastís de plàtan,  tenia 4 o 5 plàtans molt madurs,  que si no es menjaven els acabaria llençan, així que vaig decidir de fer un pastís. Peró com ?
Doncs bé, he improvisat i he decidit  combinar alguns ingredients que m'ha semblat que podia lligar bé.
Llavors he pensat amb el que sempre hem diu la meva amiga Lucy, quan improvises apunta les mides!!! I per sort  ho he apuntat tot, perquè feia temps que no havia menjat un pastís tan bo.
Quina sorpresa !! Espero que el segon cop surti igual de bo.




INGREDIENTS

PA DE PESSIC

3 plàtans madurs
160 g de farina
150 g de mantega
60 g de coco ratllat
200 g de sucre
3 ous
40 g de nous
1 sobre royal

FARCIT

2 plàtans madurs
80 g de sucre llustre
250 g de mascarpone
el suc de mitja llimona

PREPARACIÓ

Jo l'he fet amb la thermomix, però amb un simple turmix es pot fer.
Primer he triturat els 3 plàtans , els he fet puré.
Desprès he posat la resta d'ingredients tots a l'hora, excepte les nous. Ho he triturar 3 minuts a velocitat 8. He obert el vas i he afegit les nous , barrejant 30 segons a velocitat 2. I ja esta llest per coure
L'he cuit a 180º uns 35 0 40 minuts.

EL farcit l'he fet barrejant 2 plàtans triturats ben fins, amb 80 g de sucre llustre, el suc de llimona i el mascarpone i tot ben batut.

He obert el pastís per la meitat i l'he farcit amb la crema.












L'he guarnit amb uns talls de plàtan uns grans de raïm i un tros de mango.

divendres, 22 de març de 2013

MAGDALENES D'ESPELTA



INGREDIENTS

100 g de farina d'espelta
100 g de farina de Maizena
200 g de sucre
170 g d'oli d'oliva suau
4 ous
1 cullerada de vainilla
la ratlladura d'una taronja
el suc de 1/2 taronja
1 sobre de llevat

PREPARACIÓ

Preescalfar el forn a 250ª, al posar les magdalenes baixar la temperatura a 215ª.
Separar els rovells de les clares.Batre els ous amb el sucre, fins que dobli el seu volum.
Afegir el suc i la ratlladura de taronja, la vainilla i l'oli, remenar.
Tamisar les farines amb el llevat i afegir-les a la preparació.
Repartir en motlles i ensucrar.
Fornejar a 215 º durant 3 o 4 minuts, després baixar la temperatura a 190 i acabar de coure.








TULIPES DE PASTA FILO I CREPES


Dos receptes en una. Aprofitem la base d'un farcit per fer dos coses diferents.


Tulipes de pasta filo i crepes gratinades.



INGREDIENTS

Farcit:

2 porros
3oo g de xampinyons
4 cullerades de nata
80g de pernil ibèric

Tulipes:

2 o 3 fulles de pasta filo
mantega
20 g de pernil ibèric

Crepes:

280 g de farina
500 g de llet
2 ous
culleradeta de sal

80 g de botifarra negra, per afegir al farcit.
100 g de formatge ratllat per gratinar.

PREPARACIÓ

En una paella amb oli, sofregir el porro tallat petit, quan agafi color afegir els xampinyons tallats ben petits , baixar el foc i deixar fer.
Un cop cuits lligar amb la nata, afegir el pernil tallat petit i apagar el foc.

Les Tulipes.

Escalfar el forn a 190º.
Per preparar les tulipes de pasta filo, cal tallar quadrats de la mateixa mida, pintar-los amb mantega i superposar tres lamines.
Posar-les en un motlle i coure-les al forn uns 5 minuts.
Un cop fredes ja es pode farcir.









Posar-les en un motlle i coure-les al forn uns 5 minuts.




Un cop fredes, ja es poden farcir

Les Crepes.

Posar en un bol la farina, la llet, els ous, una culleradeta de sal i batre, millor amb una batedora elèctrica per evitar grumolls. Ja tenim la massa de la crep.
Escalfar el farcit que ha quedat i afegir-hi la botifarra negre esmicolada, deixar-ho un parell de minuts i retirar del foc.
Ara s'han de fer les crepes, escalfar la crepera o una paella, untar-la amb una mica de mantega i fer la crep, quan estigui al punt, sense treure-la de la crepera, posar-hi el farcit al mig, deixar-ho uns segons i retirar.
Posar el formatge ratllat per sobre i gratinar.
.



















dijous, 21 de març de 2013

MAGDALENES D'ANÍS





INGREDIENTS

200 g de farina
200 g de sucre
170 g d'oli d'oliva suau
4 ous
60 d d'anís
1 sobre de llevat

PREPARACIÓ

Preescalfar el forn a 250ª, al posar les magdalenes baixar la temperatura a 215ª.
Separar els rovells de les clares.Batre els rovell amb el sucre, fins que dobli el seu volum.
Afegir l'anís i l'oli, remenar.
Muntar les clares a punt de neu.
Tamisar la farina amb el llevat i afegir-la a la preparació, quan estigui ben integrada incorporar les clares s a punt de neu.
Repartir en motlles i ensucrar.
Fornejar a 215 º durant 3 o 4 minuts, després baixar la temperatura a 190 i acabar de coure.













dissabte, 16 de març de 2013

TRENES DE CANSALADA FUMADA


Un altre idea de la Lorraine Pascale. Uns rotlles de pasta de full amb cansalada fumada i formatge.



INGREDIENTS

Pasta de full
cansalada fumada
formatge curat o parmesà
mostassa
ou

PREPARACIÓ

Estendre la pasta de full, posar a sobre els talls de cansalada, tallar la pasta de full a la mida de la cansalada.


Un cop tallats el rectangles de pasta de full, pintar-los amb mostassa, posar-hi formatge ratllat i la cansalada a sobre i enrotllar.



















Ara que estan a punt els deixem reposar a la nevera 30 minuts, perquè al coure-les no perdin la forma, les meves han perdut una mica la forma perquè he oblidat aquest pas.


 Pintar amb ou i posar una mica més de formatge ratllat.



Ara que estan a punt els deixem reposar a la nevera 30 minuts, perquè al coure-les no perdin la forma, les meves han perdut una mica la forma perquè he oblidat aquest pas.


 Preescalfar el forn a 200º i coure fins que estiguin ben daurats















PANETS DE FRANKFURT






INGREDIENTS

500 gr de farina
10 gr de sal
20 gr de sucre
25 gr de llavat fresc
1 ou
50 gr de mantega
250 ml de llet 
aigua per pintar
llavors de sèsam

PREPARACIÓ

Aquesta recepte jo la faig amb la Kitchenaid, però també la podeu fer de la manera tradicional.
Primer es barregen tots els ingredients secs, la farina, la sal i el sucre. Es dissol el llevat amb 2 dits d'aigua  tèbia i s'afageix a la preparació juntament amb la llet l'ou i la mantega a temperatura ambient i s'amasa tot. te que quedar una mica enganxifosa però elàstica. Es tapa amb film transparent pintat amb oli, i un drap ha sobre i es deixa reposar 1 hora. Passat aquest temps es formen el panets,  es col.loquen a la safata de forn, es tapen altre cop amb el film i un drap i es deixen reposar  entre 45 minuts i 1 hora.
Pinto els panets amb aigua i tiro per sobre el sèsam i al forn.
Coure a 210 uns 15 minuts










Coure a 210 uns 15 minuts.