dimecres, 19 de febrer de 2014

MANDONGUILLES - EASY CATALAN MEATBALLS



INGREDIENTS


300 gr de carn picada de vedella
300 gr de carn picada de porc
100 gr pernil salta picat
sal
pebre
un ou
all
julivert
molla de pa mullada amb llet

Ingredients per la salsa:
una ceba
un grapat d'ametlles
una llesca de pa de barra fregit
un all
brou
xampinyons
crema de llet
un rajolí de conyac

Preparació:
Posem tots el ingredients en un bol, el julivert i l'all tallat ben petits. Salpebrem, ho integrem tot i ho amassem bé. Un cop la massa estigui ben barrejada, formem pilotes de la mida que vulguem, les enfarinem, les fregim i les reservem.

Per a fer la salsa: sofregim la ceba i l'all, un cop sigui sofregida hi tirem el conyac, el brou i deixem coure una mica. Ho passem a un bol, hi tirem les ametlles, el pa fregit, i ho triturem tot. Ho passem a una cassola i ho deixem reduir. Un cop reduït afegim la crema de llet. Fregim els xampinyons apart i ho afegim a la salsa. Finalment, hi afegim les mandonguilles i ho deixem coure tot junt uns minuts.

-----English version:


Ingredients:
300 gr ground beef meat
300 gr ground pork meat
300 gr prosciutto
salt
pepper
one egg
garlic
fresh parsley
wet bread 

Ingredients for the sauce:
one onion 
a handful of almonds na ceba
a loaf of fried bread 
a garlic
broth
mushrooms
heavy cream
cognac

Preparació:
Posem tots el ingredients en un bol, el julivert i l'all tallat ben petits. Salpebrem, ho integrem tot i ho amassem bé. Un cop la massa estigui ben barrejada, formem pilotes de la mida que vulguem, les enfarinem, les fregim i les reservem.

Per a fer la salsa: sofregim la ceba i l'all, un cop sigui sofregida hi tirem el conyac, el brou i deixem coure una mica. Ho passem a un bol, hi tirem les ametlles, el pa fregit, i ho triturem tot. Ho passem a una cassola i ho deixem reduir. Un cop reduït afegim la crema de llet. Fregim els xampinyons apart i ho afegim a la salsa. Finalment, hi afegim les mandonguilles i ho deixem coure tot junt uns minuts.

2 comentaris:

  1. Definitivament trobo molt més original la nomenclatura catalana d'aquest plat! L'anglesa em sembla massa "descriptiva"! Fan molt goig! Petons!

    ResponElimina