divendres, 28 de febrer de 2014

OSSOBUCO


" Es justamente la posibilidad de realizar un sueño lo que hace que la vida sea interesante".



Aquesta és la primera recepte que Freixenet marida per tots 
nosaltres.

Avui en presentem una de salada i per demà una de dolça.



INGREDIENTS / INGREDIENTES


4 talls d'ossobuco de bou o de vedella
1pastanaga
2 porros
1ceba gran
1branca d'api
10 xampinyons
romaní
farigola
sàlvia
Sal i pebre
Oli d'oliva
1l vi negre
cullerada de mantega
arros
xampinyos
-----------------------------------

4 trozos de ossobuco
1 zanahoria
2 puerros
1 cebolla grande
1 rama de apio
10 champiñones
romero
tomillo
salvia
sal y pimienta
1 l. de vino tinto
1 cucharada de mantequilla
arroz
champiñones

PREPARACIÓ /PREPARACIÓN

Rentar i tallar totes les verdures.
En un bol i posar-hi les verdures i la carn, cobrir-les amb el vi i deixar-les macerar tota la nit.
Al dia seguen treure la carn del vi i escorre les verdures (reservar el vi)
A mi m'agrada coure l'ossobuco a l'olla de pressió, queda molt més tendre i cou més rapid.
Posar oli a l'olla per coure'hi lleugerament les verdures, uns 5 minuts.
Salpebrar la carn i afegir-la a l'olla amb les verdures, cobrir amb la meitat del vi de la maceració i un got d'aigua.
Abans de tapar l'olla posar-hi les herbes aromàtiques i una mica de sal.
Deixar coure uns 35 o 40 minuts, obrir l'olla per comprovar si està prou cuit, si no deixar-lo uns minuts més.
Treure la carn i triturar les verdures amb el liquid per fer la salsa.
Posar la salsa en una cassola, afegir-hi una cullerada de mantega i remenar bé. Posar la carn amb la salsa per escalfar-ho tot junt i servir acompanyat d'arròs blanc i uns xampinyons.

-------------------------------------------------

Lavar y cortar las verduras.
Poner en un recipiente las verduras cortadas, las especies y la carne, añadir el vino y dejar reposar toda la noche.
Al día siguiente, sacar la carne y escurrir las verduras reservando el vino.
Yo preparo esta receta en la olla a presión, queda más tierna.
Poner un poco de aceite en la olla y dorar ligeramente las verduras, unos 5 minutos.
Salpimentar la carne y añadirla a la olla, cubrir con la mitad del vino tinto y un vaso de agua.
Tapar la olla y dejar cocer 35/40 minutos, destapar y comprobar si está tierna si no dejar unos minutos más.
Sacar la carne de la olla y triturar las verduras con todo el jugo de la cocción para hacer la salsa, rectificar de sal y pimienta.
Poner la salsa en una cazuela con la mantequilla y remover bien, añadir la carne para calentar todo junto.
Servir con arroz blanco y unos chanpiñones.











1 comentari:

  1. Tot un senyor plat de diumenge, amb una salsa per no parar de sucar-hi pa. Queda apuntat. Petons.

    ResponElimina